Author - admin

Kenapa Perempuan Obses dengan Bergambar

Perempuan selalu dikaitkan dengan pekara seperti terlampau suke bergambar ,erti kata lain "selfie" . Secara hakikatnya namanya perempuan , dia memang akan suka dengan benda yang cantik . Jadi am nye ia memang salah satu sifat mereka Antara sebab-sebab perempuan suka bergambar Positif Dapat membina keyakinan diri Dapat menyimpan kenangan Kepuasan diri sendiri Dapat kongsi gambar dengan orang lain Dapat kongsi "moment" dengan orang lain Negetif Menarik minat orang yang berniat tak baik Memori HP cepat full Buat orang lain tak selesa  Dia rasa die cantik dari orang lain Isu suke bergambar [...]

Kahwin di Usia Muda Apa Kesannya Kepada Kita ?

  Sekarang isu yang tengah menjadi bualan ramai ialah isu berkahwin diusia muda . Dan isu ini mencari perdebatan antara netizen . Ramai yang menyokong dan juga ramai juga yang tidak setuju dengan perkahwinan diusia muda . Disini admin nak mengulaskan sedikit sebanyak kesanya isu perkahwinan diusia muda dengan kita semua . Dimana rasional nya , sama sama kita baca dan cuba cari jawapannya. Jika diikutkan antara negara Asia , Malaysia antara negara  yang mempunyai purata kahwin diusia muda paling tinggi  , berbanding [...]

Ciri-Ciri Lelaki Idaman Perempuan . Lelaki Wajib Ambil Tahu

  Perempuan ni kadang-kadang die bukan nak yang macam dalam drama Korea tu pun , cukup sekadar boleh buat tersenyum da bersyukur panjang . Disini admin nak sharekan sedikit perkongsian Ciri-ciri lelaki idaman wanita. 1. Menjadi Pendengar yang Setia Menjadi pendegar yang baik bunyi macam mudah tapi bila kita lama bersama pasangan kita , kadang isu ni pun boleh menjadi sebab untuk bertengkar . Menjadi peendegar yang setia ,ialah ciri penting yang selalu perempuan harapkan . Kadang perempuan ni dengan meluah , bercakap dan [...]

Tips Berjimat Dalam Memilih Barang Hantaran

Banyak yang menganggap bab pemilihan barang hantaran anda isu bukan besar dan ramai juga yang banyak membazir dalam bab barang hantaran ini . Jika ambil mudah isu nampak mudah ni sebenarnya boleh buat anda dan pasangan bertengkar . Disini admin nak share sedikit tip yang bermanfaat untuk bakal-bakal pengantin . Tetapkan bajet untuk barangan hantaran  Hal ni nampak remeh tapi jika kita amal kan memang sangat membantu . Tetapkan bajet untuk barang hantaran , tujuan utama hanya satu supaya kita tak over [...]

5 Tips Mudah Jimat Berlanja Kahwin yang Ramai Tak Tahu

  Bukak je topik bab majlis kahwin ni , ramai la mula yang garu kepala , dan ada jugak jadikan sebagai alasan tak nak berkahwin kerana kos perkahwinan yang tinggi . Tambahan pula kena pula jika pasangan nak majlis "wedding of the year". Dengan keadaan ekonomi sekarang lagi , memang ramai yang berkira-kira. Disini admin nak share tips simple macam mana nak JIMAT KAN KOS MAJLIS PERKAHWINAN . Caranya mudah cuma perlaksanaan dan penerimaan kita je kena betul ya 1)Set kan kos berlanja [...]

Dugaan Bertunang Yang Ramai Ambik Mudah dan Akhirnya …

Ramai antara kita yang mengikat tali pertunangan dalam masa yang ditetapkan ada yang sehingga bertahun tahun lamanya . Ada jugak yang terpaksa menangguh tarikh perkahwinan atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan . Disini saya nak listkan beberapa dugaan bertunang yang ramai ambik mudah dan akhirnya , semuanya hanya sekerat jalan sahaja   Mula Tawar Hati Dengan Pasangan                                       Selalu ni kerap terjadi , bila [...]

Saya Beri Anda Sebab Kenapa Kami Takkan Biarkan Anda Sendirian Uruskan Majlis Perkahwinan

Tahukah anda , kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd , sangat mementingkan kelancaran hari majlis ? Dan kami "tak akan biar" pelanggan kami sendiri pada hari majlis . Apa itu "tak akan biar" pelanggan sendiri dihari majlis ? Disini admin nak sembang panjang lebar agar pelanggan yang memilih kami tahu kenapa kami bertindak sedemikian . Pada hari majlis , siapnya set up dan segala benda , ketua pelayan kami akan meminta wakil tuan rumah untuk check makanan yang dibawa [...]

Kehendak VS Kemampuan untuk “wedding of the year”

Ramai bakal pengantin sekarang memilih untuk meninggalkan nilai kosong (sifar) didalam akaun bank , semata mata untuk menjadikan majlis perkahwinan mereka "wedding of the year". Tak kurang juga yang sanggup berhutang dengan membuat pinjaman bank " personal loan" malah ada yang sampai anak masuk 3 pun hutang tak habis bayar. Semua berpunca dari "kehendak" yang nak buat majlis "GRAND". Sebenarnya jika kita ikut kemampuan kita insyaAllah memang kita boleh buat majlis perkahwinan cuma mungkin tak seperti "wedding of the year" Keberkatan majlis yang [...]

Dewan Perkahwinan Tema Rustic Dan Garden

Masih mencari dewan perkahwinan di sekitar Subang, Sungai Buloh, Kota Damansara, Puncak Alam, Shah Alam dan sekitarnya. Inginkan dewan yang berkonsep rustic dan garden. Kami memperkenalkan Dewan Saev di Subang Perdana. Kelebihan : 1. Pakej ALL in 1 termasuk pelamin, busana pengantin dan katering 2, Harga sangat berpatutan 3. Konsep Rustic & Garden 4. Ruang luas dan selesa 5. Parking luas 6. Lokasi yang strategik 7. Surau   Lokasi 1. 5 minit dari Subang Airport 2. 15 minit dari Kota Damansara 3. 15 Minit dari Shah Alam 4. 15 minit dari Exist Tol Subang kawasan yang mudah di jumpai.   untuk maklumat lebih lanjut sila hubungi [...]

Tips Bagaimana Survey Pakej Perkahwinan Terbaik Di Ekspo Perkahwinan

Time sekarang ini, hampir setiap bulan ada saja penganjuran Ekspo Perkahwinan yang diadakan di pusat-pusat membeli belah atau dewan-dewan perdagangan. Anda akan jumpa pelbagai tawaran menarik sehingga rambang mata. Kami juga pernah menyertai aktiviti ini bagi mempromosikan pakej-pakej yang pihak kami tawarkan kepada pelanggan. Jadi di sini, dengan pengalaman ini kami ingin kongsikan kepada pembaca sekalian 5 tips bagaimana memilih penyedia perkhidmatan terbaik untuk anda semasa datang berkunjung ke Ekspo Perkahwinan. Selamat membaca. . . 5 TIPS BAGAIMANA MEMILIH PENYEDIA PAKEJ PERKAHWINAN YANG TERBAIK 1. BERDAFTAR [...]

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co