Blog

5 Tips Mudah Jimat Berlanja Kahwin yang Ramai Tak Tahu

  Bukak je topik bab majlis kahwin ni , ramai la mula yang garu kepala , dan ada jugak jadikan sebagai alasan tak nak berkahwin kerana kos perkahwinan yang tinggi . Tambahan pula kena pula jika pasangan nak majlis "wedding of the year". Dengan keadaan ekonomi sekarang lagi , memang ramai yang berkira-kira. Disini admin nak share tips simple macam mana nak JIMAT KAN KOS MAJLIS PERKAHWINAN . Caranya mudah cuma perlaksanaan dan penerimaan kita je kena betul ya 1)Set kan kos berlanja [...]

Dugaan Bertunang Yang Ramai Ambik Mudah dan Akhirnya …

Ramai antara kita yang mengikat tali pertunangan dalam masa yang ditetapkan ada yang sehingga bertahun tahun lamanya . Ada jugak yang terpaksa menangguh tarikh perkahwinan atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan . Disini saya nak listkan beberapa dugaan bertunang yang ramai ambik mudah dan akhirnya , semuanya hanya sekerat jalan sahaja   Mula Tawar Hati Dengan Pasangan                                       Selalu ni kerap terjadi , bila [...]

Saya Beri Anda Sebab Kenapa Kami Takkan Biarkan Anda Sendirian Uruskan Majlis Perkahwinan

Tahukah anda , kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd , sangat mementingkan kelancaran hari majlis ? Dan kami "tak akan biar" pelanggan kami sendiri pada hari majlis . Apa itu "tak akan biar" pelanggan sendiri dihari majlis ? Disini admin nak sembang panjang lebar agar pelanggan yang memilih kami tahu kenapa kami bertindak sedemikian . Pada hari majlis , siapnya set up dan segala benda , ketua pelayan kami akan meminta wakil tuan rumah untuk check makanan yang dibawa [...]

Kehendak VS Kemampuan untuk “wedding of the year”

Ramai bakal pengantin sekarang memilih untuk meninggalkan nilai kosong (sifar) didalam akaun bank , semata mata untuk menjadikan majlis perkahwinan mereka "wedding of the year". Tak kurang juga yang sanggup berhutang dengan membuat pinjaman bank " personal loan" malah ada yang sampai anak masuk 3 pun hutang tak habis bayar. Semua berpunca dari "kehendak" yang nak buat majlis "GRAND". Sebenarnya jika kita ikut kemampuan kita insyaAllah memang kita boleh buat majlis perkahwinan cuma mungkin tak seperti "wedding of the year" Keberkatan majlis yang [...]

Dewan Perkahwinan Tema Rustic Dan Garden

Masih mencari dewan perkahwinan di sekitar Subang, Sungai Buloh, Kota Damansara, Puncak Alam, Shah Alam dan sekitarnya. Inginkan dewan yang berkonsep rustic dan garden. Kami memperkenalkan Dewan Saev di Subang Perdana. Kelebihan : 1. Pakej ALL in 1 termasuk pelamin, busana pengantin dan katering 2, Harga sangat berpatutan 3. Konsep Rustic & Garden 4. Ruang luas dan selesa 5. Parking luas 6. Lokasi yang strategik 7. Surau   Lokasi 1. 5 minit dari Subang Airport 2. 15 minit dari Kota Damansara 3. 15 Minit dari Shah Alam 4. 15 minit dari Exist Tol Subang kawasan yang mudah di jumpai.   untuk maklumat lebih lanjut sila hubungi [...]

Tips Bagaimana Survey Pakej Perkahwinan Terbaik Di Ekspo Perkahwinan

Time sekarang ini, hampir setiap bulan ada saja penganjuran Ekspo Perkahwinan yang diadakan di pusat-pusat membeli belah atau dewan-dewan perdagangan. Anda akan jumpa pelbagai tawaran menarik sehingga rambang mata. Kami juga pernah menyertai aktiviti ini bagi mempromosikan pakej-pakej yang pihak kami tawarkan kepada pelanggan. Jadi di sini, dengan pengalaman ini kami ingin kongsikan kepada pembaca sekalian 5 tips bagaimana memilih penyedia perkhidmatan terbaik untuk anda semasa datang berkunjung ke Ekspo Perkahwinan. Selamat membaca. . . 5 TIPS BAGAIMANA MEMILIH PENYEDIA PAKEJ PERKAHWINAN YANG TERBAIK 1. BERDAFTAR [...]

Pernikahan Sangat lah mudah , tapi ramai dikalangan kita yang sanggup rumitkan dengan isu yang tak masuk akal , seperti tahap pendidikan .

  Sedangkan dalam agama kita sendiri , dah tertulis isu "nikah" ni , tapi adat , masa , dan trend buat kita sendiri mempertikaikan. Dalami agama ialah yang sewajibnya kita lakukan daripada kita risau tetang hal yang membebankan kita . Ramai yang menjadikan tahap pendidikan antara pasangan isu utama untuk bernikah , layak kah pasangan tersebut dengan kita ? dan ada juga ahli keluarga yang sangat mentitik beratkan  isu ni , sedangkan bernikah mengikut hukum islam adalah lebih mudah .   Kadang-kadang kita terlampau [...]

Kerana wang hantaran tidak cukup , 2 keluarga bergaduh besar di hari penikahan

DUIT HANTARAN kurang punca 2 keluarga bergaduh di majlis pernikahan malah  berlaku di masjid , isu DUIT bukan lah isu kecil , kerana DUIT adik beradik boleh berpecah belah , kerana DUIT anak sanggup pukul mak ayah , kerana DUIT ramai yang sanggup menjual harga diri . Hal yang sama terjadi kerana DUIT HANTARAN 2 keluarga sanggup bergaduh , sesungguhnya isu ni kita boleh ambil sebagai pengajaran , yang lepas tetap lepas . Akan datang adalah penting , apa yang [...]

Berita Baik!! Anda Boleh Daftar Online Permohonan Kebenaran Berkahwin

Ramai bakal pengantin yang mencari informasi berkenaan permohonan kebenaran perkahwinan secara online. Berita baik untuk anda semua yang masih mencari maklumat ini. Salah satu khidmat carian adalah daripada website Sistem Pengurusan Perkahwinan Islam Malaysia. Dua Cara Untuk Memohon Kebenaran Kahwin Online Anda dikehendaki untuk masuk ke laman web SPPIM iaitu Sistem Pengurusan Perkahwinan Islam Malaysia Setelah anda masuk laman web SPPIM, Sila pilih pada bahagian Benar Nikah Online Setelah itu anda akan dibawa ke laman Benar Nikah Online, Pada bahagian ini, anda sebagai pemohon baru sila klik pada pautan Permohonan baru. [...]

Ingin Memulakan Perniagaan Katering Dari Rumah

Adakah anda seorang suri rumah yang aktif, pandai memasak dan suka berjumpa dengan orang ramai? Ingin menceburi dalam bisnes katering dari rumah? Anda boleh memulakan bisnes katering ini dari rumah secara kecil-kecilan atau terus berskala besar dengan menyediakan perkhidmatan penghantaran 'Lunch Box' dari rumah ke rumah dan ke pejabat-pejabat. Anda juga boleh mulakan dengan mengambil tempahan katering untuk majlis doa selamat, tahlil, harijadi dan mesyuarat-mesyuarat. Bila anda sudah ada kelengkapan yang cukup, anda boleh mula mengambil tempahan untuk majlis perkahwinan [...]

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co