Monthly Archives - November 2017

Kehendak VS Kemampuan untuk “wedding of the year”

Ramai bakal pengantin sekarang memilih untuk meninggalkan nilai kosong (sifar) didalam akaun bank , semata mata untuk menjadikan majlis perkahwinan mereka “wedding of the year”. Tak kurang juga yang sanggup berhutang dengan membuat pinjaman bank ” personal loan” malah ada yang sampai anak masuk 3 pun hutang tak habis bayar. Semua berpunca dari “kehendak” yang nak buat majlis “GRAND”. Sebenarnya jika kita ikut kemampuan kita insyaAllah memang kita boleh buat majlis perkahwinan cuma mungkin tak seperti “wedding of the year” Keberkatan majlis yang [...]

Dewan Perkahwinan Tema Rustic Dan Garden

Masih mencari dewan perkahwinan di sekitar Subang, Sungai Buloh, Kota Damansara, Puncak Alam, Shah Alam dan sekitarnya. Inginkan dewan yang berkonsep rustic dan garden. Kami memperkenalkan Dewan Saev di Subang Perdana. Kelebihan : 1. Pakej ALL in 1 termasuk pelamin, busana pengantin dan katering 2, Harga sangat berpatutan 3. Konsep Rustic & Garden 4. Ruang luas dan selesa 5. Parking luas 6. Lokasi yang strategik 7. Surau   Lokasi 1. 5 minit dari Subang Airport 2. 15 minit dari Kota Damansara 3. 15 Minit dari Shah Alam 4. 15 minit dari Exist Tol Subang kawasan yang mudah di jumpai.   untuk maklumat lebih lanjut sila hubungi [...]

Tips Bagaimana Survey Pakej Perkahwinan Terbaik Di Ekspo Perkahwinan

Time sekarang ini, hampir setiap bulan ada saja penganjuran Ekspo Perkahwinan yang diadakan di pusat-pusat membeli belah atau dewan-dewan perdagangan. Anda akan jumpa pelbagai tawaran menarik sehingga rambang mata. Kami juga pernah menyertai aktiviti ini bagi mempromosikan pakej-pakej yang pihak kami tawarkan kepada pelanggan. Jadi di sini, dengan pengalaman ini kami ingin kongsikan kepada pembaca sekalian 5 tips bagaimana memilih penyedia perkhidmatan terbaik untuk anda semasa datang berkunjung ke Ekspo Perkahwinan. Selamat membaca. . . 5 TIPS BAGAIMANA MEMILIH PENYEDIA PAKEJ PERKAHWINAN YANG TERBAIK 1. BERDAFTAR [...]

Pernikahan Sangat lah mudah , tapi ramai dikalangan kita yang sanggup rumitkan dengan isu yang tak masuk akal , seperti tahap pendidikan .

Rukun nikah cuma ada 5  , tapi ramai persulitkan dengan isu gaji , tahap pendidikan , paras rupa . Tapi hakikat dunia masa sekarang , ramai yang mempertikaikan isu ni . Ramai memilih untuk susah dari mudah .   Sedangkan dalam agama kita sendiri , dah tertulis isu “nikah” ni , tapi adat , masa , dan trend buat kita sendiri mempertikaikan. Dalami agama ialah yang sewajibnya kita lakukan daripada kita risau tetang hal yang membebankan kita . Ramai yang menjadikan tahap pendidikan [...]

Kerana wang hantaran tidak cukup , 2 keluarga bergaduh besar di hari penikahan

DUIT HANTARAN kurang punca 2 keluarga bergaduh di majlis pernikahan malah  berlaku di masjid , isu DUIT bukan lah isu kecil , kerana DUIT adik beradik boleh berpecah belah , kerana DUIT anak sanggup pukul mak ayah , kerana DUIT ramai yang sanggup menjual harga diri . Hal yang sama terjadi kerana DUIT HANTARAN 2 keluarga sanggup bergaduh , sesungguhnya isu ni kita boleh ambil sebagai pengajaran , yang lepas tetap lepas . Akan datang adalah penting , apa yang [...]