Monthly Archives - December 2017

Tips Berjimat Dalam Memilih Barang Hantaran

Banyak yang menganggap bab pemilihan barang hantaran anda isu bukan besar dan ramai juga yang banyak membazir dalam bab barang hantaran ini . Jika ambil mudah isu nampak mudah ni sebenarnya boleh buat anda dan pasangan bertengkar . Disini admin nak share sedikit tip yang bermanfaat untuk bakal-bakal pengantin . Tetapkan bajet untuk barangan hantaran  Hal ni nampak remeh tapi jika kita amal kan memang sangat membantu . Tetapkan bajet untuk barang hantaran , tujuan utama hanya satu supaya kita tak over [...]

5 Tips Mudah Jimat Berlanja Kahwin yang Ramai Tak Tahu

  Bukak je topik bab majlis kahwin ni , ramai la mula yang garu kepala , dan ada jugak jadikan sebagai alasan tak nak berkahwin kerana kos perkahwinan yang tinggi . Tambahan pula kena pula jika pasangan nak majlis “wedding of the year”. Dengan keadaan ekonomi sekarang lagi , memang ramai yang berkira-kira. Disini admin nak share tips simple macam mana nak JIMAT KAN KOS MAJLIS PERKAHWINAN . Caranya mudah cuma perlaksanaan dan penerimaan kita je kena betul ya 1)Set kan kos berlanja [...]

Dugaan Bertunang Yang Ramai Ambik Mudah dan Akhirnya …

Ramai antara kita yang mengikat tali pertunangan dalam masa yang ditetapkan ada yang sehingga bertahun tahun lamanya . Ada jugak yang terpaksa menangguh tarikh perkahwinan atas sebab sebab yang tak dapat dielakkan . Disini saya nak listkan beberapa dugaan bertunang yang ramai ambik mudah dan akhirnya , semuanya hanya sekerat jalan sahaja   Mula Tawar Hati Dengan Pasangan                                       Selalu ni kerap terjadi , bila [...]

Saya Beri Anda Sebab Kenapa Kami Takkan Biarkan Anda Sendirian Uruskan Majlis Perkahwinan

Tahukah anda , kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd , sangat mementingkan kelancaran hari majlis ? Dan kami “tak akan biar” pelanggan kami sendiri pada hari majlis . Apa itu “tak akan biar” pelanggan sendiri dihari majlis ? Disini admin nak sembang panjang lebar agar pelanggan yang memilih kami tahu kenapa kami bertindak sedemikian . Pada hari majlis , siapnya set up dan segala benda , ketua pelayan kami akan meminta wakil tuan rumah untuk check makanan yang dibawa [...]