Monthly Archives - January 2018

Cara Menjimatkan Kos Pertunangan

Pertunangan adalah satu ikatan yang menandakan pasangan kita si lelaki telah “book” si gadis . Jadi kos pertunangan adalah satu kos yang kita tak boleh pandag remeh . Jika silap pengiraan boleh melebihi kemampuan kita . Malah ada yang jika kita totalkan kos yang melebih RM5k++.Disini admin nak sharekan cara menjimatkan kos majlis tunang . Disini admin share kan beberapa cara menjimatkan kos majlis kahwin .  Buat majlis tertutup ,bermaksud hanya jemput orang terdekat sahaja. Tak perlu kawan-kawan Tak perlu ada pelamin bagai Buat [...]

Bagaimana sikap fanatik bermain game , memberi effect kehidupan seharian anda ?

Kadang-kadang bila kita terlampau suka dengan 1 game tu , kita mula menjadi fanatik . Apa itu fanatik ? Pengertian Fanatik adalah suatu istilah yang digunakan untuk menyebut suatu perilaku yang menunjukkan ketertarikan terhadap sesuatu secara berlebihan. Dan kadang-kadang kita tak sedar yang kita ni menjadi fanatik . Antara ciri-ciri anda telah pun menjadi fanatik terhadap sesuatu game tersebut . Bermain game tak kira masa Main game dalam masa yang lama Hilang fokus Tak perdulikan orang sekeliling Jika anda ada ciri-ciri diatas anda patut alert sebab sekali kita [...]

Kenapa Perempuan Obses dengan Bergambar

Perempuan selalu dikaitkan dengan pekara seperti terlampau suke bergambar ,erti kata lain “selfie” . Secara hakikatnya namanya perempuan , dia memang akan suka dengan benda yang cantik . Jadi am nye ia memang salah satu sifat mereka Antara sebab-sebab perempuan suka bergambar Positif Dapat membina keyakinan diri Dapat menyimpan kenangan Kepuasan diri sendiri Dapat kongsi gambar dengan orang lain Dapat kongsi “moment” dengan orang lain Negetif Menarik minat orang yang berniat tak baik Memori HP cepat full Buat orang lain tak selesa  Dia rasa die cantik dari orang lain Isu suke bergambar [...]

Kahwin di Usia Muda Apa Kesannya Kepada Kita ?

  Sekarang isu yang tengah menjadi bualan ramai ialah isu berkahwin diusia muda . Dan isu ini mencari perdebatan antara netizen . Ramai yang menyokong dan juga ramai juga yang tidak setuju dengan perkahwinan diusia muda . Disini admin nak mengulaskan sedikit sebanyak kesanya isu perkahwinan diusia muda dengan kita semua . Dimana rasional nya , sama sama kita baca dan cuba cari jawapannya. Jika diikutkan antara negara Asia , Malaysia antara negara  yang mempunyai purata kahwin diusia muda paling tinggi  , berbanding [...]

Ciri-Ciri Lelaki Idaman Perempuan . Lelaki Wajib Ambil Tahu

  Perempuan ni kadang-kadang die bukan nak yang macam dalam drama Korea tu pun , cukup sekadar boleh buat tersenyum da bersyukur panjang . Disini admin nak sharekan sedikit perkongsian Ciri-ciri lelaki idaman wanita. 1. Menjadi Pendengar yang Setia Menjadi pendegar yang baik bunyi macam mudah tapi bila kita lama bersama pasangan kita , kadang isu ni pun boleh menjadi sebab untuk bertengkar . Menjadi peendegar yang setia ,ialah ciri penting yang selalu perempuan harapkan . Kadang perempuan ni dengan meluah , bercakap dan [...]