Monthly Archives - February 2018

Perempuan Berbadan Besar , Siapa Cakap Tak Cantik ?

Dengar je perkataan berbadan besar ramai yang beranggapan mereka tak cantik .Sedangkan cantik itu adalah sesuatu yang subjektif . Kita ja yang prajudis yang menghukum orang yang berlainan test dengan kita .Isu ni sama juga dengan warna kulit , bila orang tu kulit gelap kita beranggapan die tak camtik dan lain-lain . Putih ke Gelap ke kurus ke berbadan besar ke , itu bukan isu untuk kita judge orang itu cantik atau tidak , semua terpulang pada diri sendiri . [...]

Tanpa Mereka Siapalah Kami ? Terima Kasih …

Pada Ahad 25hb Feb  2018 , bertempat di HQ Subang , Kami telah mengadakan Majlis sambutan ulang tahun ke-2 kami.Alhamdulillah atas izin Allah Majlis berjalan seperti yang dirancang dan cuaca amat baik . Tujuan kami mengadakan Majlis Ulang Tahun dan Open Day untuk semua pelanggan dan juga bakal-bakal pelanggan adalah untuk merapatkan silaturrahim antara semua dan juga membuka peluang untuk bakal pelanggan untuk merasai secara live nye suasana majlis dan juga merasa keenakkan makanan yang kami tawarkan . Dan ribuan terima [...]

Antara polisi syarikat yang WAJIB anda ketahui sebelum mengambil pakej dengan kami

Kami antara syarikat katering yang menitik beratkan bab berkenaan S.O.P dan juga POLISI syarikat yang harus bakal pelanggan untuk tahu dan ikut . Setiap POLISI syarikat yang telah ditetapkan semuanya telah kami kaji dan kami olah supaya memberi situasi MENANG-MENANG bersama pelanggan . Kami amat menitik beratkan isu berkenaan POLISI yang telah ditetapkan pihak syarikat . Dibawah sedikit ulasan mengenai polisi yang ditetapkan oleh pihak syarikat . Di sini kami mengamalkan terma pembayaran 3 kali bayaran iaitu i) 20% sebagai deposit bersetuju [...]

Langkah-Langkah Permohonan Perkahwinan Untuk Bakal Pengantin Perempuan , Anda Wajib Baca .

MAKLUMAT UMUM  Menurut pandangan Islam, perkahwinan adalah salah satu ibadah. Oleh itu, ia perlu dilaksanakan mengikut ketetapan syariat. Melalui perkahwinan, seseorang itu dapat membina keluarga dan ini adalah suatu saluran untuk seseorang itu menunaikan ibadah iaitu dengan membelanjakan wang untuk keperluan keluarganya, memberikan pendidikan, menunaikan solat berjemaah dan sebagainya. Allah swt. telah berfirman dalam Surah Ar Rum: ayat 21 yang bermaksud: “Di antara tanda-tanda kekuasaanNya ialah Dia (Allah) menciptakan pasangan-pasangan (jodoh) bagi kamu dari (makhluk) jenis kamu sendiri, agar kamu cenderung kepadanya [...]

Bercinta Sebelum Nikah VS Bercinta Selepas Nikah .

Kali ni admin nak share sedikit Fakta dan Auta yang selalu sangat kita dengar berkenaan bercinta sebelum nikah dan bercinta selepas nikah . Ramai yang berdebat bila isu ini dibicarakan , antaranya ramai yang berkata perlunya bercinta sebelum mendirikan rumah tangga supaya dapat kenal hati budi pasangan dengan lebih details . Tapi ramai juga yang tidak setuju dengan berkata bercinta selapas bernikah adalah lah lebih baik dan menjauhkan maksiat . Sebenarnya 2,2 hal tersebut boleh mendatangkan kesan yang baik dan [...]

Langkah-Langkah Mengelakkan Orang Ke-3 Dalam Perhubungan

Terkadang isu orang ke 3 ni menjadi macam pekara biasa , yelah malah ada yang berani secara terang terangan . Ramai yang terluka jika hal ni terjadi . Sebelum terjadi baik kita prepare diri kita bagi mengelakkan isu ini terjadi . Didalam setiap hubungan , pasti ada isu orang ketiga , baru baru ni banyak viral tentang kecurangan pasangan dengan ada orang ke-3 . kadang-kadang kita tak tahu cara mengangi orang ke3 . Kita boleh membendung pekara ini dari terjadi [...]

Petua Kekal Awet Muda Wajib Anda Baca

  Lumrah wanita, takut pada angka yg bertambah setiap tahun. Hakikatnya yang bertambah tidak boleh ditahan tahan sesuka hati. Gerun bila menjejak angka 30an?  Perkara normal, takde wanita yang suka jadi tua. Bila sebut perkataan tua, yg terbayang ialah muka kedut seribu, muka kusam dan tidak berseri, dan juga terbayang badan yg mula sakit sakit dan lesu. 1. Tidur awal dan masa yang konsistant.   Tidur awal waktu adalah penting, kerana rehat yang cukup membolehkan badan relax dan sel2 baru menggantikan sel2 yang rosak dan mati. Tidur [...]