Monthly Archives - April 2018

Siapa kata dengan RM3000 anda tak boleh buat majlis perkahwinan ?

Ramai yang beranggapan bahawa jika nak buat majlis perkahwinan perlu ada jumlah wang yang banyak baru boleh buat majlis perkahwinan . Sebenarnya anda silap bab tu , sedangkan islam tu mudah kita ni sahaja yang rumitkan . Jadi disini admin nak share rahsia bagaimana dengan RM3k anda dah boleh melaksanakan majlis perkahwinan . LANGKAH 1 : Buat kiraan jemputan yang bakal anda jemput dan jemput keluarga terdekat sahaja. Tujuan supaya tak terjadi belanja luar bajet dalam poket . LANGKAH 2 : Pilih tarikh [...]

Prosedur Perkahwinan Di Malaysia Wajib Untuk Bakal Pengantin

1. Kursus Pra-perkahwinan Semua pasangan yang ingin berkahwin buat pertama kali wajib menghadiri kursus pra-perkahwinan sebelum memohon kebenaran berkahwin. Kebiasaannya, kursus diadakan selama dua hari pada hari hujung minggu dan dianjurkan oleh agensi NGO dan swasta. Anda boleh menghadiri kursus pra-perkahwinan di mana-mana saja negeri di Malaysia, asalkan diiktiraf oleh Jabatan Agama Islam. Di penghujung kursus, biasanya akan diadakan ujian bertulis untuk menilai kefahaman para peserta. Jika lulus, sekeping sijil layak bernikah akan dikeluarkan, dan sijil ini sah laku seumur [...]

Cara Kiraan Edaraan Kad Kahwin Yang Mudah dan Tepat , Bride To Be Please Take Note !

Ramai antara kita yang tak tahu cara kiraan kad kahwin yang betul dan tepat . Jadi admin nak sharekan cara yang betul untuk edaraan kad kahwin. Kad kahwin memainkan peranan penting dalam memastikan jumlah tetamu yang datang pada hari majlis tidak melebihi jemputan anda . Sebenarnya kesedaran tentang pentingnya kiraan edaran kad kahwin ini masih dalam % yang rendah . Disebabkan sekarang isu yang panas ialah isu makanan tak cukup pada hari majlis , jadi admin nak sharekan cara yang [...]

Tips Merancang Perkahwinan 12 Bulan Sebelum Majlis

12 Bulan Sebelum Majlis : Mula mencari lokasi untuk majlis perkahwinan anda , jika majlis di rumah tak pela , jika merancang majlis di dewan atau pun di taman , perlu menempah awal bagi mengelakkan isu dewan penuh terjadi . Mula survey katering atau wedding planner untuk majlis anda . Mula merancang bajet perkahwinan anda , supaya dapat planning kewangan dengan lebih teratur. Mula merancang tema untuk majlis anda , supaya mudah untuk anda mencari item yang diperlukan, 6 Bulan Sebelum Majlis : Mula menempah [...]

Katering Jamuan Berbuka Puasa dan Rumah Terbuka 2018

        KATERING JAMUAN BERBUKA PUASA DAN RUMAH TERBUKA 2018 Tahun ini tahun ke-2 kami bagi menyediakan Pakej Berbuka Puasa dan Juga Rumah Terbuka dan sambutan pada tahun yang lepas sangat memberangsangkan . Jadi tahun ini kami telah menaik taraf dari segi menu , rasa , dan juga harga yang mengikut kemampuan pelanggan . Dengan ini  menyediakan Pakej Berbuka Puasa dan juga Pakej Majlis Rumah Terbuka dengan harga serendah RM9.00 per pax . Dibawah admin sertakan antara Pakej-Pakej yang kami [...]