4 Tips Mudah Kekal Ramping Sebelum Majlis Perkahwinan Anda

4 Tips Mudah Kekal Ramping Sebelum Majlis Perkahwinan Anda

Untuk kekal ramping pada hari majlis ialah salah satu concern paling utama untuk semua pengantin perempuan selain mengekalkan kulit muka dalam keadaan baik dan cantik . Banyak ubat serta jamu untuk kekal langsing tetapi setiap satu nya mempunyai kesan yang buruk kepada badan kita .

Selain ubat dan juga jamu , bakal pengantin boleh kekal ramping dengan mengamal kan diet yang sihat dan teratur . Minda kita banyak mempengaruhi badan kita jadi salah satu permulaan yang kita harus set kan ialah minda kita . Kita setkan bukan untuk ramping sahaja tapi untuk hidup gaya sihat .

 

Jadi tips mudah untuk diet bakal pengantin ialah :

 

  1. ELAKKAN PENGAMBILAN GULA DALAM MINUMAN & MAKANAN

 

 

 

Tahukah anda pemakanan harian kita memberi kesan yang paling besar dalam diet kita serta berat badan kita ? Faktor utama yang membuat badan kita mudah untuk naik ialah GULA . Kita dah terbiasa dengan buday memulakan pagi dengan minuman manis seperti milo ais tengah hari air teh o ais , petang air kopi ais . Semua minuman tersebut menggandungi kandungan gula yang tinggi .

 

   2.  ELAKKAN MAKANAN RINGAN 

 

 

Seperti mana yang kita tahu makanan ringan ni mengandungi MSG yang tinggi dan memang bukan baik untuk badan kita serta tanpa kita sedar ianya salah satu sebab badan kita naik tanpa kita sedar .

 

 3.  ELAKKAN MENGAMBIL MAKANAN SEGERA

 

Makanan segara adalah salah satu penyebab utama kenapa ramai rakyat malaysia yang obesiti , bukan di Malaysia sahaja negara luar juga turut mengakui bahawa fast food menjadi punca utama kegemukan . Jika kita sayang badan kita berhenti lah sekarang . Banyak keburukan dari kebaikkan .

4. ELAKKAN PENGAMBILAN MSG

 

Tahukah anda apa itu MSG ? MSG merupakan perasa tambahan dalam makanan untuk memberi rasa makanan “lebih sedap” . Salah satu conoth MSG yang terdekat yang kita semua tahu ialah Pak Aji . Jika kita dalam proses diet atau bukan dalam proses diet elakkan ambil MSG sebab MSG mendatangkan 1001 penyakit .

 

Akhir kata dalam kita mengejar untuk kurus , harus lah kita utamakan kesihatan badan kita , jadi dalam kita nak hidup gaya sihat kita juga dapat kuruskan badan cara sihat . Engat tiada yang mudah dalam dunia ini jika kita fikir semua jalan ialah susah .

 

Dan jangan lupa kami ialah perunding perkahwinan yang akan membantu anda menyelesaikan masalah perkahwinan anda dengan cara paling mudah dan tanpa perlu untuk anda terasa beban . Tak percaya ? hubungi terus wakil pemasaran kami akan sambungkan anda dengan perunding perkahwinan kami untuk konsultan percuma . 

 

Puan Ija 

0182052008

Share this post