Author - admin

PAKEJ KAHWIN LENGKAP/MUDAH/JIMAT 2021/2022, PENJIMATAN SEHINGGA RM1,000!!

Rasulullah SAW pernah bersabda:ثَلاَثَةٌ حَقٌّ عَلَى اللَّهِ عَوْنُهُمُ الْمُجَاهِدُ فِ سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُكَاتَبُ الَّذِي يُرِيدُ الأَدَاءَ وَالنَّاكِحُ الَّذِي يُرِيدُ الْعَفَافَMaksudnya: Tiga golongan yang Allah SWT menetapkan atas diri-Nya untuk membantu mereka: orang yang berjihad pada jalan Allah, hamba yang mukatab yang ingin membayar harga tebusannya dan orang yang berkahwin dengan sebab mahu menjaga kehormatan dirinya”Riwayat al-Tirmidhi (1655), al-Nasa’I (3218) Untuk tahun ini kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd ada menawarkan harga pakej lengkap perkahwinan serendah RM8.50* per pax. [...]

Kesan PKP Terhadap Perniaga kecil Termasuk Industri Perkahwinan.

Seperti yang semua orang tahu , pendemik semakin hari semakin teruk dengan jumlah kes harian yang meningkat dengan mendadak . Tetapi apakah kesan kepada perniaga kecil dan juga industri yang melibatkan perkumpulan orang ramai ? HILANG PUNCA PENDAPATANTERPAKSA BUANG PEKERJADOWNGRADEDOWNSIZINGHUTANGKERUGIAN YANG TIADA PENGHUJUNGNYATEKANAN HIDUP/MENTALDiatas ialah secara ringkas , untuk semua yang tak nampak apa kesannya . Secara am nya industri ini semakin hari semakin tenat , tapi di mana cara untuk mengatasinya ? Ini yang kami sebagai industri kecil [...]

PKP 3.0,PAKEJ KAHWIN NIKAH ONLINE BAJET

Kami menyediakan pakej nikah online bajet . Apa tu nikah online bajet ? Secara am nya kami menyediakn keperluan seperti baju nikah , make up nikah , photografer , mini pelamin serta makanan by pack . Walaupun anda hanya nikah ONLINE dan tiada majlis ini tak bermakna anda tidak boleh merasai suasana nikah seperti sebelum covid 19 . Harga yang di tawarkan ? Serendah RM3,000 sahaja , yes RM3,000 SAHAJA !! .Jenis menu set makanan yang anda boleh pilih [...]

PAKEJ LENGKAP PERKAHWINAN TERMASUK DEWAN 2021/2022

DI MUSIM PKP NI RAMAI YANG NAK BUAT MAJLIS TAPI NAK MUDAH NAK RASA SELAMAT DAN PALING PENTING PATUH SOP . JADI JOM JENGGAH PAKEJ KAHWIN KAMI TERMASUK HALL ! Jangan risau bab majlis , A-Z kami bantu biar majlis RAJA SEHARI anda berjalan dengan lancar . KIta mudahkan urusan majlis untuk semua bakal-bakal pengantin kita . Nak kita tolong bantu arrange berkenaan nikah dan tok kadi pun boleh . Yang penting wajib survey dengan kami .

PAKEJ KATERING LENGKAP JIMAT 2021/2022

Sekarang anda boleh duduk senang lenang di rumah , biar kami bantu uruskan dari A-Z . Harga yang di tawarkan adalah mampu milik dan konsep pembayaran yang mudah dan jimat . Bakal pengantin boleh membuat temu janji bersama perunding perkahwinan kami untuk sesi foodtesting dan keterangan details pakej . Hubungi kami untuk keterangan lanjut dan sesi foodtesting ialah percuma : PUAN IJA-0182052008

Tips Persediaan Nikah “On the spot” musim COVID 19.

Di musim covid ni banyak pekara yg kita rancang boleh berubah serta merta , yelah semua berdasarkan isi kes covid 19 semasa . m Sebagai contoh dah rancang majlis kahwin pada minggu ni tapi tiba -tiba kerajaan keluarkan akta PKPB jadi tak boleh buat majlis . Jadi mesti segala perancangan majlis korang terbatal 100% yelah kena tangguh majlis nikah dan majlis kahwin . Jadi admin nak share tips macam mana korang nak handle situasi ni . Call atau double check dengan tok [...]

PAKEJ KAHWIN MAMPU MILIK DI MUSIM PKPB 2020/2021

Buat yang nak buat majlis di musim ovid ni mesti ramai nak buat majlis dalam pax yang kecil , jadi admin nak perkenalkan pakej mampu milik kami yang sesuai dengan situasi sekarang . Yang pasti sekiranya anda nak kelainan dalam menu makan , kami nak tawarkan pakej nasi arab kami dengan rasa yang lain daripada lain , khas untuk di musim covid ni sahaja . nasi arab buffet pakej kahwin nasi arab 2021 nasi arab you can trust nasi arab you can trust nasi [...]

Tips Menjalankan Majlis Kahwin Di Musim COVID 19

Majlis Kahwin Ramai bakal pengantin yang risau dengan keadaan semasa sekarang tambahan kes covid sekejap naik sekejap turun . Jangan kita lupa untuk norma baru sekarang penjagaan SOP adalah penting baki mengelakan penularaan jangkitan covid anda kita + kita sebolehnya tak nak jadi pencetus kluster baru . Oleh itu , admin nak share sedikit tips ringkap , bagaimana nak buat majlis kahwin di musim covid . 1. LOKASI MAJLIS Lokasi majlis adalah satu ISU utama dalam nak buat majlis ni [...]