Blog

Jualan Akhir Tahun,Penjimatan Sehingga RM5,000 KEMPEN SYOK KAHWIN 2019 “Crazy Offer”

Berita baik untuk semua bakal-bakal pengantin yang bakal berkahwin dah masih belum jumpa pakej idaman hati , kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd ingin menawarkan anda pakej lengkap A sampai Z dengan harga paling HOT . Dengan berbelanja RM13,500 !! Anda dah boleh menikmati pakej lengkap dengan penjimatan sehingga RM5,000 !! Apa yang anda dapat dengan RM13,500 ? Jom tengok item list dibawah ; Berikut item di dlm pakej… MENU —- Nasi Beriyani 80% Nasi Putih 30% Ayam Masak Merah Daging Masak Hitam Dalca Sayur Acar [...]

Koleksi Baju Pengantin Paling Tranding 2018

Sementara berbaki sebulan sahaja lagi untuk ke tahun baru 2019 dan tahun 2018 bakal meninggalkan kita , admin nak share beberapa gambar baju pengantin yang trending pada tahun 2018 ini . Semoga perkongsian ini dapat memberi inspirasi kepada bride yang bakal berkahwin next year . Dan buat pengahtahuan bride to be semua , warna yang trending pada tahun 2018 ialah warna-warna lembut seperti warna pestal , nude , dusty pink , walaupun begitu warna blok juga tidak kurang cantiknya cuma [...]

Kelebihan Mengahwini Anak Pertama , Take Note Guys !

Ramai yang berkata mengahwini anak pertama seumpama mengahwini seorang leader kerana sikap mereka yang tegas , berdikari serta kuat dari segi mental dan emosi . Pendirian anak sulung tak akan sama dengan yang lain . Kekuatan mereka memang tiada tandingannya . Hanya yang pernah melalui akan memahami. Bila mana ada berkahwin dengan anak pertama tak kiralah lelaki atau perempuan , anda kena tahu satu walaupun sifat mereka seperti itu , mereka amat lah bertanggungjawab serta amat suka kan perhatian . Jika [...]

Pendapatan Tambahan sebagai Part Time Wedding Consultant

Anda sedang mencari-cari peluang perniagaan atau pekerjaan yang boleh dijadikan sebagai pendapatan tambahan secara Part Time, tanpa menganggu kerjaya anda sekarang ini. TAHNIAH KERANA ANDA BERADA DI LAMAN YANG BETUL Kami dari Cahaya Kristal berikan tabik spring kepada anda kerana telah berjaya sedar akan Masalah yang ANDA HADAPI. Kami Percaya bahawa anda sebenarnya MENCARI Kehidupan PENDAPATAN PASIF BEBAS MASA BEBAS HUTANG SIAPAKAH YANG PATUT SERTAI? Terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia tanpa mengira siapa anda, umur, apa latar belakang anda dan kerjaya anda. Yang penting anda ingin mengubah kehidupan anda. MENGAPA KAMI? Kami adalah [...]

Pakej Katering Lengkap 2019/2020 , Jaminan Rasa Dan Kualiti Memukau Hati .

Tahun 2018 bakal melabuhkan tirai tidak lama lagi , seperti biasa hujung tahun ialah musim cuti sekolah termasuklah musim orang kahwin , dan buat bakal-bakal pengantin  yang merancang ingin mendirikan rumah tangga pada tahun hadapan , hujung tahun ini ialah masa yang terbaik untuk anda mula membuat survey untuk pakej-pakej menarik , terutamanya pakej yang tengah on promosi . Oleh itu kami di Cahaya Kristal Event & Catering  Sdn Bhd ingin menawarkan Pakej Lengkap Katering 2019/2020 dengan harga yang terbaik [...]

Kenapa Harus Memilih Cahaya Kristal Sebagai Katerer Untuk Majlis Syarikat Anda

Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat katerer yang menawarkan pelbagai perkhidmatan termasuk perunding perkahwinan, katering untuk majlis perkahwinan, nikah, tunang, aqiqah dan termasuk juga majlis  syarikat seperti Hi-Tea, Makan Tengah Hari atau malam dan untuk majlis bulanan seperti seminar, mesyuarat dan sebagainya . Selain tawaran rasa makanan, kami turut menawarkan perkhidmatan dekorasi untuk perayaan tertentu seperti Hari Raya, Deepavali dan Tahun Baru Cina . Setiap urusniaga akan diuruskan oleh pegawai pemasaran yang bertauliah dan pakar dalam menguruskan majlis [...]

Koleksi Baju Sanding Bertemakan Songket Paling Trending 2018

Ramai dikalangan bakal pengantin yang mengidamkan mengenakan busana songket sekurang kurangnya sekali dalam seumur hidup , dan masa yang terbaik ialah pada hari bahagia iaitu hari perkahwinan. Dan songket sendiri memberi makna yang mendalam untuk kita berbangsa Melayu , kerana setiap adat negeri yang terdapat di Malaysia mempunyai adat tersendiri . Jika ingin disenaraikan jenis songket , tak tersenarai rasanya , jadi dibawah ialah pilihan baju songket yang sering menjadi pilihan bakal-bakal pengantin untuk digayakan pada hari majlis . Mermaid Songket Ini [...]

Pakej Katering Pejabat/Koporat Serendah RM6.50* Sahaja

Selain katering kahwin dan juga katering untuk majlis -majlis besar kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd turut menawarkan Pakej Katering Pejabat/Koporat Serendah RM6.50* Sahaja. Kami menerima tempahan serendah 20pax bergantung kepada lokasi dan kawasan majlis tersebut . antara lokasi majlis yang kami cover ialah Pinggiran Subang , Subang Bistari , Subang , Sungai Buluh , Shah Alam , Bangsar , Puchong dan kawasan sekitar dengan nya . Berikut adalah antara Pakej yang kami tawarkan ;   Pakej Minum Petang/Hi-Tea     Pakej Makan [...]

Pakej Aqiqah Kambing Siap Masak 2018/2019

Aqiqah ialah sembelihan binatang (an‘am) yang dilakukan kerana menyambut bayi yang baru dilahirkan sebagai tanda kesyukuran kepada Allah. Jika anak itu lelaki disunatkan menyembelih dua ekor kambing, manakala jika anak itu perempuan disunatkan menyembelih seekor kambing.   Ini berdasarkan sabda Nabi SAW yang menyebutkan: مَنْ وُلِدَ لَهُ وَلَدٌ فَأَحَبَّ أَنْ يَنْسُكَ عَنْهُ فَلْيَنْسُكْ عَنِ الْغُلاَمِ شَاتَانِ مُكَافِئَتَانِ وَعَنِ الْجَارِيَةِ شَاةٌ Maksudnya: Sesiapa yang dikurniakan anak dan ingin melakukan ibadat untuknya, maka lakukanlah ibadah aqiqah bagi anak lelaki dua ekor kambing dan bagi anak perempuan pula seekor kambing”. – Riwayat Abu Daud (2842) Selain kambing, binatang sembelihan [...]

Fiesta Pengantin CahayaKristal 2018 Vol.1

Yang ditunggu-tunggu sudah tiba , Fiesta Pengantin CahayaKristal 2018 bakal temui anda bermula Oktober ini dan akan tamat pada 29 Dis 2018 , Sepanjang bulan Fiesta Pengantin CahayaKristal 2018 ini , bakal pengantin yang menempah pakej dengan kami layak untuk join contest kami dengan hadiah yang menarik dan bakal pengantin boleh save duit sehingga RM2,500. Dan semua bakal pengantin layak untuk join contest ini tiada syarat yang ditetapkan melainkan anda booking sahaja pakej perkahwinan bersama kami . Dan khas untuk [...]