Blog

Pasangan Anak Pertama & Bongsu Ini Memang Pasangan Paling ” NGAM” Ibarat “Botol dan Penutup”

Pakej Kahwin Terbaik Shah Alam Kenapa anak pertama dan anak bongsu ini ialah pasangan paling SERASI atau mudah kata pasangan paling “NGAM” ! Sebab utama mereka ialah dari segi personaliti mereka yang saling lengkap melengkapi . Personaliti anak pertama : Seorang yang tegasSeorang yang Kuat Mental Seorang yang berdikariSeorang yang bertanggungjawabSeorang yang suka lead sesuatu situasi Seorang yang sangat mudah Personaliti Anak Bongsu : Seorang yang manjaSeorang yang suka di bimbingSeorang yang sangat suka perhatianSeorang yang penyabarSeorang yang soft spoken (selalunya) Disebabkan [...]

6 Check List Ringkas Untuk Bakal – Bakal Pengantin.

Butik & Andaman Subang Bestari Kerja kahwin ni memang sangat banyak dan remeh. Kami dah senaraikan dari sebesar-besar sehingga sekecil-kecil perkara, dari anda mula bertunang sehingga balik dari bulan madu. Panduan ini dipecahkan kepada beberapa bahagian supaya boleh dilaksanakan secara berperingkat, ikut tempoh masa dan time-frame yang sesuai. Tujuan dipecahkan ialah untuk kurangkan stress andaboleh buat kerja yang perlu diberi keutamaan terlebih dahulumenikmati detik yang indah bersama pasangan anda Senarai ini juga sentiasa dikemaskini sesuai dengan trend semasa. Persiapan perkahwinan, list sebelum majlis perkahwinan, senarai [...]

Pakej Kahwin Paling Berbaloi RM13,800 ( Promosi Hujung Tahun 2019 )

pakej kahwin murah Promosi hujung tahun sudah bermula dan kita buka harga untuk pakej lengkap perkahwinan hanya RM13,800 sahaja . Dan pakej ni korang boleh pakai untuk wedding tahun 2020 sehingga March 2021 !! Bestkan . Jadi jangan tunggu lama-lama jangan banyak sangat survey last-last korang yang terlepas harga promosi ini . Ini kerana pakej promosi valid untuk tempahan ( booking ) bersama deposit min RM500 pada bulan DEC 2019 ini sahaja . Bayangkan korang boleh save lebih RM2,000 untuk [...]

BIG GRAND YEAR END SALE COMING ON 29.12.2019, KHAS UNTUK BAKAL-BAKAL PENGANTIN 2020!!!

PAKEJ KAHWIN SUPER JIMAT Khas untuk semua bakal pengantin yang merancang untuk buat majlis perkahwinan pada tahun 2020 sehingga march 2021 , anda sangat bernasib baik kerana kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd berbesar hati ingin menawarkan anda PROMOSI AKHIR TAHUN , yang gilang gemilang nya kami buka harga ini khas untuk bulan ini sahaja yang penting anda kena SAVE DATE 28.12.2019 ini . Ada apa dengan tarikh 28.12.2019 ? Haaa ini anda wajib ambil tahu [...]

Pakej Korporat Lunch Box Harga Serendah RM8.00*

Kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd juga turut menawarkan pakej korporat lunch box serendah RM8.00* sahaja dengan min tempahan 50 pax . Selain kepakaran utama kami menyediakan katering orang kahwin , menyediakan menu makanan dengan pax yang kecil pun kami terima . Dan paling best anda boleh kemukakan bajet anda berapa untuk per pax untuk menu korporat insyaAllah kami akan cuba sebaik mungkin memenuhi keperluan pelanggan . Cas pengangkutan pula mengikut kawasan , selalunya jika dalam [...]

Cara Menempah Dewan Perkahwinan Bagi Mengelakkan Isu Dewan Penuh.

Helms Retreat , Hulu Langat Ramai bakal pengantin yang keliru dan juga tak tahu cara menempah dewan untuk majlis mereka . Dan ramai juga keliru , sebab ramai yang berpendapat bahawa boleh menempah dewan mengikut masa bila yang mereka nak . Itu antara kesilapan besar yang selalu bakal pengantin buat . Ada perbezaan cara tempahan dewan ini . Ianya mengikut dewan mana yang anda pilih .Sekiranya dewan yang anda pilih ialah dewan GOV ( MBSA , MPAJ , DBKL , [...]

7 DAY CRAZY PROMO 11.11.19 SAVE YOUR DATE NOW !!

PROMO PAKEJ KAHWIN 2019 PAKEJ LENGKAP PERKAHWINAN , HARGA ASAL RM15,500 NETT UNTUK 1000 PAX KINI HANYA RM13,900 NETT. Penjimatan sehingga -RM1,600 untuk pakej lengkap !!! Apa yang anda akan dapat jika booking pakej lengkap ini ? Anda akan dapat sama seperti item dibawah , dan jika anda perlukan hall perkahwinan kami juga turut menawarkan sewaan hall perkahwinan ( perlu tambah harga ) . Bayangkan anda dapat SAVE lebih dari 1k untuk promosi 11.11 ini , jadi jangan lepaskan peluang . Hubungi kami [...]

MENCARI HALL PERKAHWINAN BERKONSEPKAN KAMPUNG DAN NATURAL , KAMI ADALAH PILIHAN TERBAIK ANDA!!

hall perkahwinan sg buloh Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd sekali lagi dapat berkolaborasi dengan hall perkahwinan . Kali ini lebih istimewa kerana hall yang ditawarkan berlokasi berhampiran dengan HQ kami dan mempunyai lokasi yang sangat strategik untuk bakal pengantin yang mencari kawasan perkahwinan di sekitar selangor . Lokasi perkahwinan ini bertempat di Sg Buloh , Selangor dan menyediakan kemudahan seperti di bawah : Hall Perkahwinan yang boleh memuatkan 250 orang dalam satu satu masa . Hall yang dilengkapi [...]

TEMPAH PAKEJ KAHWIN 2020 #RM14900/1000 pax BAKAL PENGANTIN BOLEH MENANG #RM9000 TUNAI !

PROMOSI AKHIR TAHUN TEMPAH PAKEJ KAHWIN 2020 #RM14900/1000 pax BAKAL PENGANTIN BOLEH MENANG #RM9000 CASH  ! . . Perghh… best kali ni tau.. Korang tempah pakej kahwin boleh menang wang tunai tau.. . Boleh la guna duit tu utk belanja kahwin korang majlis 2020 nanti atau belanja pergi honeymoon ke..❤ Tak pon belanje mak ayah mertua korang hihihi.. Beli jiwa sikit 😋. . Kempen ni bermula bulan #NOVEMBER hingga #DESEMBER 2019. Korang bakal pengantin yg dh plan nk buat [...]

Dewan Perkahwinan Berkonsepkan Outdoor / Natural.

Helm’s Retreat, Dusun Tua Sebuah lokasi baru yang bertempat di Hulu Langat , Selangor . Menawarkan lokasi perkahwinan dengan berkonsepkan garden atau natural . Kawasan yang dikelilingi pokok-pokok serta bertatahkan langit biru . Buat pengantin yang mencari lokasi perkahwinan yang jauh dari kesesakan bandar dan arus modern , Helm’s Retreat adalah pilihan terbaik untuk anda . Buat pengantin yang nak datang sendiri ke lokasi ini , atau untuk mendapatkan sebutharga pakej , anda boleh terus hubungi kami di talian [...]