Blog

Cara Berjimat Untuk Majlis Perkahwinan

1.Rancang Perbelanjaan Kewangan ialah isu yang penting dalam merancang perkahwinan , hanya kita sendiri yang tahu dan faham sama ada kita mampu atau pun tidak . Kenali kemampuan diri sendiri , dan selalu tanya diri mapu ke kita nak buat wedding jemput sampai 1000 orang makan , sedangkan kita sendiri pun makan kais pagi makan pagi kais petang makan petang . Ini bukan bermakna korang tak boleh buat majlis , tapi buat ikut kemampuan . Rancang dengan pasangan anda [...]

Pakej Kahwin Paling Murah 2019

Jemputan khas untuk semua bakal pengantin !! Khas untuk semua bakal pengantin yang masih mencari pakej perkahwinan yang lengkap dan kualiti makanan yang terbaik . Korang wajib jadikan Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd sebagai salah satu Wedding Planner pilihan korang . Harga yang di tawarkan serendah RM10,000 nett sahaja untuk 500 pax , kan berbaloi baloi tu . Jangan lupa hubungi kami dulu untuk book sloot masa dengan perunding perkahwinan kami di talian tertera di bawah : Puan Ija – [...]

Kelebihan Malam Lailatul Qadar Yang Wajib Kita Semua Ambil Tahu.

Setiap umat Islam pasti teringin bertemu ‘Lailatul Qadar’ iaitu malam penuh rahmat dan kemuliaan. Malam yang mempunyai 7 keistimewaan ini begitu utama dari malam-malam yang lain kerana ia hanya boleh ditemui setahun sekali sahaja iaitu pada salah satu daripada 10 malam terakhir Ramadhan. Perkara itu dijelaskan dalam firman Allah سبحانه وتعالى: إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢  “Sesungguhnya Kami telah menurunkan (Al-Quran) ini pada Malam Al-Qadar. Tahukah kamu apakah Lailatul Qadar itu?” (Surah Al-Qadar; Ayat 1 – 2) . . 7 Keistimewaan Lailatul Qadar tersebut adalah:~ . 1. [...]

Pakej Katering Serendah RM7.50 per pax !!!

Khas untuk pengantin yang nak jimat dan tak nak rugi masa wedding korang ⚠️⚠️ . Pakej katering serendah RM7.50 per pax sahaja min tempahan 1000 pax ya kawan-kawan 😱😱 Jaminan rasa yang confirm buat korang terpikat , tak percaya ? Jom set masa dengan tim kami untuk sesi foodtesting percuma sahaja . Confirm tak rugi punya !! Korang wajib survey dengan kami Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd . Pakat tinggalkan no di INBOX kami atau boleh hubungi pegawai pemasaran kami terus untuk maklumat lanjut [...]

Wedding Package Ramadhan Promosi !! Jimat sehingga RM1,700 !!

BIG OFFER RAMADHAN.CARI PAKEJ KAHWIN KE GUYS?..Pakat mai sini semua..Kami dah bukak #offer kaw-kaw best khas utk bulan ramadhan ni.Harga asal 1000 pax ❌ RM16,500 Pakej lengkap perkahwinan A sampai Z + percuma khidmat rundingan bersama perunding perkahwinan kami . Tapi RAMADHAN ni kami bagi best price !! Korang boleh jimat sehingga RM1,700 !!Booking harga promosi ramadhan hanya :.RM14,800 @1000pax ❤️RM14,800 @1000pax ❤️RM14,800 @1000pax ❤️ Cepat guyss…Slot harga ni kami offer terhad utk 10 pasangan je utk bulan ramadhan ni..DM NO WHATSAPP PADA KAMI [...]

Iftar Ramadhan by box serendah RM7.00* per pax sahaja.

Alhamdulillah untuk bulan puasa kali ini kami menerima tempahan makanan berbuka puasa untuk sepanjang bulan ramadhan tahun ini....Tempahan berbuka puasa masih dibuka, harga pakej bermula dengan Rm7.00 /paxs. Jika ada yang sedang mencari pakej-pakej menarik untuk majlis berbuka puasa, rumah terbuka boleh la klik link whatsapp di bawah ya. NoraEkin 🕴️https://www.wasap.my/+60173048672/pakejbulanramadhan ShafaRini 🕴️https://www.wasap.my/+60132872454/pakejbulanramadhan

Baju Sanding Paling Sesuai Untuk Pengantin Berbadan Kecil

butik pengantin shah alam PEMILIHAN BAJU PENGANTIN Ramai bakal pengantin yang keliru bab pemilihan baju pengantin tambahan bila badan pengantin terlampau kecil ( halus ) . Pemilihan design baju , corak serta warna memainkan peranan penting dalam pemilihan baju sanding , ini kerana kita tak nak pengantin yang berbadan kecil ini , nampak bertambah kecil atau nampak baju yang dipakai bukan kepunyaan mereka . Jadi admin nak share dengan korang , jenis-jenis [...]

Adab Menjaga Hubungan Sesama Manusia , Hidup Lebih Diberkati

Hubungan Sesama Manusia Tuntutan Islam Manusia Sememangnya Tidak Dapat Hidup Sendiri Tanpa Ada Hubungan Dengan Manusia Lain. Manusia Merupakan Makhluk Yang Suka Bersosial Dan Berinteraksi. Sudah Tentu Selain Menjaga hubungan dengan Allah, manusia juga perlu menjaga hubungan sesama manusia dan juga alam sekitar. Seorang muslim yang baik dari segi mental dan fizikal sangat dituntut untuk bergaul dengan masyarakat dan yang menjadi kepentingan dalam pergaulan adalah akhlak yang mulia kerana akhlak yang mulia itu adalah cerminan kesempurnaan iman seseorang muslim. Pelbagai inisiatif [...]

Projek Beramal Bubur Lambuk 2.0 Bersama Tim CKvengers

                                                                                       PROJEK BUBUR LAMBUK 2.0 Kami sedang mencari syarikat-syarikat korporat yang ingin mengadakan program pengagihan bubur lambuk sepanjang bulan ramadan tahun ini. Pihak kami dapat membekalkan bubur lambuk dalam bekas makanan seperti contoh di dalam gambar. Harga yang ditawarkan adalah [...]

(COMBO WEDDING PACKAGE ) Penjimatan Sehingga RM2,000 Khas Untuk Bakal Pengantin Yang Tak Nak Rugi

COMBO BOOKING RESEPSI & BERTANDANG   Khas untuk bakal pengantin yang masih mencari pakej katering kahwin yang boleh cover event majlis kahwin korang untuk resepsi dan juga bertandang , kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd ada menawarkan Pakej Lengkap Perkahwinan khas untuk kedua-dua belah , dengan penjimatan sehingga RM2,000 !! . Apa yang korang akan dapat dalam pakej korang nanti ? boleh tengok item kami dibawah :   Item yang korang akan dapat kedua belah pihak adalah seperti diatas , tapi [...]