Blog

Ivory One Hall,Country Homes Rawang.

Ahad 22 Jan 2017 Ivory One Hall,Country Homes Rawang —- Majlis Resepsi Wan & Asfa . . . Event Manage by : CAHAYA KRISTAL EVENT & CATERING SDN BHD Event Prepared by : CAHAYA KRISTAL CATERING CK DHIA BRIDAL BOUTIQUE Event Coordinator/Event Planner by : HAFIZ IDRUS Website : www.cahayakristal.com.my Minisite : www.mudahkahwin.com Whatsapp / Call : 0182181954                

GEN MILLENNIA.

Selesai sudah tugasan hari ini. Terima kasih kepada semua crew pramusaji Kapten AZMAN. Mereka ini adalah gen millennia. Kita ikut cara mereka. Dalam masa sama kita mendidik.             . . Sekarang masa membahagikan gaji hari ini.

PERSIAPAN MAJLIS PERKAHWINAN MENGIKUT BAJET

  TIPS PERSIAPAN MAJLIS PERKAHWINAN MENGIKUT BAJET.     #1 IKUT KEMAMPUAN ” Ukur baju di badan sendiri “, bakal pengantin harus sentiasa berpegang pada prinsip ini agar tidak berlebihan berbelanja ketika majlis. Pastikan bajet sesuatu majlis mengikut apa yang anda mampu dan yang penting sahaja jika bajet anda terhad agar anda tidak perlu berhutang hanya untuk sesuatu yang tidak penting di sisi agama. Simpan sedikit duit untuk memulakan kehidupan selepas berkahwin nanti Anda juga boleh membeli barang keperluan utk hari perkahwinan nanti sedikit demi [...]

SEBELUM STESEN BUFFET DIBUKA

  Antara SOP kami semasa hari majlis. Sebelum stesen buffet dibuka untuk memulakan jamuan makan. Floor manager kami akan memberikan taklimat ringkas kepada wakil tuan rumah. Taklimat meliputi : 1) membacakan kembali Delivery Order dan wakil tuan rumah menandatangani 2) menunjukkan semua item yang ada mengikut seperti tempahan pelanggan 3) menerangkan aturcara sepanjang hari majlis   SOP ini penting dilakukan untuk memastikan tiada hal berbangkit selepas majlis selesai. . . . Keterangan gambar : En Azman Haris sebagai Floor Manager dan Cik Erma Noraini sebagai Event Coordinator sedang memberikan penerangan kepada wakil tuan [...]

KERJA BERPASUKAN!

Kelancaran satu majlis bukan hanya terletak pada seorang individu sahaja. Ianya adalah kerja berpasukan. . . Sama juga dalam perniagaan. Kejayaan satu-satu perancangan melibatkan usaha semua pihak dalam tim genius.   .

SOALAN LAZIM TEMUDUGA SEBELUM NIKAH

    SOALAN LAZIM TEMUDUGA SEBELUM NIKAH ——————- Perhatian Bakal Pengantin 📢📣📢📣 Ok,kali ni Kak Min nak share sikit antra soalan2 lazim yg akn ditnya sebelum bernikah. Yela,mana tau boleh mmbntu sedikit sbnyk , Good Luck guys   💘     #1 RUKUN NIKAH Yela,sebelum bernikah,kita mstilah tahu kan tentang rukun nikah kan? Ok,kat sini Kak Min nak share tentang rukun nikah ni : Rukun Nikah 1. Pengantin lelaki (Calon Suami) 2. Pengantin perempuan (Calon Isteri) 3. Adanya Wali 4. Dua orang saksi lelaki 5. Ijab dan Qabul (akad nikah)       #2 DOA QUNUT Doa Qunut اللّهُمَّ اهْدِنِيْ فِيْمَنْ هَدَيْتَ وَعَافِنِيْ فِيْمَنْ [...]

BERATUR PANJANG AMBIL MAKANAN DI KENDURI KAHWIN MACAM NAK PERGI MENGUNDI?

Siapa pernah nampak atau lalui kes macam ni? . . Kalau yang dah pernah lalui kes macam ni, sebenarnya ada 2 perkara atau sebab :- 1) Perunding Perkahwinan / Katering tak tekankan/beri penjelasan/pendapat atau terlepas pandang berkenaan JUMLAH TETAMU vs JUMLAH PAX. Atau 2) Perunding Perkahwinan / Katering dah tekankan/bagi pendapat/penjelasan/penerangan berkenaan JUMLAH TETAMU vs JUMLAH PAX. Tapi tidak diambil peduli. . . So pihak mana benar? Pihak mana salah?   . . Dah jadi macam ni, sesi tunding menunding memang biasalah berlaku betul x? . . Ok, disini Hafiz Idrus ambil 1 kes sebagai [...]

Salam Perkenalan

Assalamualaikum wbt. Selamat Datang ke blog kami, inshaa Allah kami akan cuba untuk menulis artikel berbentuk tips dan informasi berkaitan dengan dunia perkahwinan merangkumi persediaan sebelum majlis perkahwinan, semasa majlis perkahwinan dan juga selepas majlis perkahwinan. Selain itu juga, kami akan kongsikan juga tips-tips yang berguna dalam melayari bahtera perkahwinan juga. Jika anda ada pertanyaan atau apa sahaja persoalan yang timbul, anda juga boleh meninggalkan komen di ruangan di bawah ini. Terima kasih.