News

Koleksi Baju Sanding Bertemakan Songket Paling Trending 2018

Ramai dikalangan bakal pengantin yang mengidamkan mengenakan busana songket sekurang kurangnya sekali dalam seumur hidup , dan masa yang terbaik ialah pada hari bahagia iaitu hari perkahwinan. Dan songket sendiri memberi makna yang mendalam untuk kita berbangsa Melayu , kerana setiap adat negeri yang terdapat di Malaysia mempunyai adat tersendiri . Jika ingin disenaraikan jenis songket , tak tersenarai rasanya , jadi dibawah ialah pilihan baju songket yang sering menjadi pilihan bakal-bakal pengantin untuk digayakan pada hari majlis . Mermaid Songket Ini [...]

Fiesta Pengantin CahayaKristal 2018 Vol.1

Yang ditunggu-tunggu sudah tiba , Fiesta Pengantin CahayaKristal 2018 bakal temui anda bermula Oktober ini dan akan tamat pada 29 Dis 2018 , Sepanjang bulan Fiesta Pengantin CahayaKristal 2018 ini , bakal pengantin yang menempah pakej dengan kami layak untuk join contest kami dengan hadiah yang menarik dan bakal pengantin boleh save duit sehingga RM2,500. Dan semua bakal pengantin layak untuk join contest ini tiada syarat yang ditetapkan melainkan anda booking sahaja pakej perkahwinan bersama kami . Dan khas untuk [...]

Lokasi Perkahwinan Bertemakan Dalam Taman ( Garden Wedding )

Khas untuk pengantin yang masih belum berjumpa dengan dewan perkahwinan pilihan hati , kami ingin menawarkan dewan perkahwinan dengan tawaran harga yang sangat berpatutan serta dekorasi yang mampu menawan setiap mata yang memandang . Dengan kelengkapan fasiliti dewan yang lengkap para tetamu boleh menjamu selera sambil menikmati suasa majlis dalam keadaan selesa dan teratur . Dewan dilengkapi dengan surau , bilik air L dan P , Tempat persedian untuk pengantin , tempat meletak kereta yang luas , serta lobi yang [...]

Pakej Perkahwinan Lengkap 2018/2019 / Jaminan Rasa Makanan / Pelamin Terkini

Kami antara salah satu syarikat katering yang menawarkan pakej perkahwinan lengkap dengan tawaran harga yang berpatutan dan dekorasi pelamin serta baju sanding yang up to date. Selain rasa makanan yang dijamin dapat memikat hati para pelanggan dan tetamu majlis . Makanan kami juga terjamin halal dan bersih . Dan mengekalkan kualiti makan serta kualiti rasa , kami menerima beberapa maklum balas pelanggan yang sangat berpuas hati dengan makanan yang disediakan pihak kami kepada pelanggan . Para pelanggan yang telah menempah pakej [...]

4 Tips Mudah Kekal Ramping Sebelum Majlis Perkahwinan Anda

Untuk kekal ramping pada hari majlis ialah salah satu concern paling utama untuk semua pengantin perempuan selain mengekalkan kulit muka dalam keadaan baik dan cantik . Banyak ubat serta jamu untuk kekal langsing tetapi setiap satu nya mempunyai kesan yang buruk kepada badan kita . Selain ubat dan juga jamu , bakal pengantin boleh kekal ramping dengan mengamal kan diet yang sihat dan teratur . Minda kita banyak mempengaruhi badan kita jadi salah satu permulaan yang kita harus set kan [...]

3 Langkah Persediaan Majlis Perkahwinan Yang Mudah & Berguna Untuk Bakal Pengantin

Sudah kah anda membuat persediaan untuk majlis perkahwinan anda , atau anda nak main redah jer , jangan buat main ya nak buat majlis perkahwinan ni , takut silap bulan lain yang jadi nya . Jadi disini admin nak sharekan 6 langkah persediaan perkahwinan mudah yang wajib anda hadam dan take note . LANGKAH 1  Tetapkan Bajet Perkahwinan Anda & Tetapkan Terus Berapa Anggaran Wang Yang Anda Nak Dibelanjakan . Sebagai contoh setelah dibuat kira-kira termasuk simpanan duit bersama bajet anda RM12,000 [...]

Susun Atur Permohonan Perkahwinan untuk Pengantin Perempuan

Susunan Wali Perempuan yang sah mengikut Hukum Syara’ adalah seperti Berikut :-. 1. Bapa Kandung. 2. Datuk Sebelah Bapa Ke Atas. 3. Adik Beradik Lelaki Seibu-sebapa. 4. Adik Beradik Lelaki Sebapa. 5. Anak Saudara Lelaki Seibu-sebapa. 6. Anak Saudara Lelaki Sebapa. 7. Anak Lelaki Kepada Anak Saudara Lelaki Seibu-sebapa. 8. Anak Lelaki Kepada Anak Saudara Lelaki Sebapa. 9. Bapa Saudara Sebelah Bapa Seibu-sebapa. 10. Bapa Saudara Sebelah Bapa Sebapa. 11. Datuk Saudara Sebelah Bapa Seibu-sebapa Dengan Datuknya. 12. Datuk Saudara Sebelah Bapa Sebapa Dengan Datuknya. 13. Moyang Saudara Sebelah Bapa Seibu-sebapa Dengan Moyangnya. 14. [...]

“Wedding of the year” Tetapi Berhutang ?

Ramai antara pengantin sekarang sanggup berhabis puluhan ribu untuk majlis perkahwinan idaman mereka , dan ramai antaranya bukan lah  dalam golongan berkemampuan serta keluarga yang berada . Ada yang segelintir sanggup membuat pinjaman tak kira bank , atau pusat pinjaman berlesen sehingga mencecah puluhan ribu . Ada yang anak dah masuk 3 pun masih belum mampu untuk bayar hutang untuk majlis perkahwinan . dan ada juga masih tak menyelesaikan hutang perkahwinan walaupun namanya hutang . Dimana rasional dan sebab yang [...]

Bakal Pengantin Wajib Baca Kalau Tak Nak Rugi Besar Masa Wedding Korang

Ramai antara bakal pengantin yang tak tahu atau pun tahu tapi hanya ambil mudah , dan pengakhiranya menyesal dan rugi , apakah yang dimaksudkan admin ini ialah promosi yang pihak Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd beri pada para pelanggan yang tak masuk akal iaitu PERCUMA 30% makanan pada hari majlis , cuba bayangkan anda tempah 1000 pax dan pihak katering beri lagi 300 px makanan percuma ? disini anda dapat berjimat sehingga RM3,000 , jangan tak percaya [...]