News

MENCARI HALL PERKAHWINAN BERKONSEPKAN KAMPUNG DAN NATURAL , KAMI ADALAH PILIHAN TERBAIK ANDA!!

hall perkahwinan sg buloh Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd sekali lagi dapat berkolaborasi dengan hall perkahwinan . Kali ini lebih istimewa kerana hall yang ditawarkan berlokasi berhampiran dengan HQ kami dan mempunyai lokasi yang sangat strategik untuk bakal pengantin yang mencari kawasan perkahwinan di sekitar selangor . Lokasi perkahwinan ini bertempat di Sg Buloh , Selangor dan menyediakan kemudahan seperti di bawah : Hall Perkahwinan yang boleh memuatkan 250 orang dalam satu satu masa . Hall yang dilengkapi [...]

TEMPAH PAKEJ KAHWIN 2020 #RM14900/1000 pax BAKAL PENGANTIN BOLEH MENANG #RM9000 TUNAI !

PROMOSI AKHIR TAHUN TEMPAH PAKEJ KAHWIN 2020 #RM14900/1000 pax BAKAL PENGANTIN BOLEH MENANG #RM9000 CASH  ! . . Perghh… best kali ni tau.. Korang tempah pakej kahwin boleh menang wang tunai tau.. . Boleh la guna duit tu utk belanja kahwin korang majlis 2020 nanti atau belanja pergi honeymoon ke..❤ Tak pon belanje mak ayah mertua korang hihihi.. Beli jiwa sikit 😋. . Kempen ni bermula bulan #NOVEMBER hingga #DESEMBER 2019. Korang bakal pengantin yg dh plan nk buat [...]

Dewan Perkahwinan Berkonsepkan Outdoor / Natural.

Helm’s Retreat, Dusun Tua Sebuah lokasi baru yang bertempat di Hulu Langat , Selangor . Menawarkan lokasi perkahwinan dengan berkonsepkan garden atau natural . Kawasan yang dikelilingi pokok-pokok serta bertatahkan langit biru . Buat pengantin yang mencari lokasi perkahwinan yang jauh dari kesesakan bandar dan arus modern , Helm’s Retreat adalah pilihan terbaik untuk anda . Buat pengantin yang nak datang sendiri ke lokasi ini , atau untuk mendapatkan sebutharga pakej , anda boleh terus hubungi kami di talian [...]

PAKEJ KATERING LENGKAP TERMASUK DEWAN SERENDAH RM22,500 SAHAJA.

Pakej Kahwin Lengkap 2019 Sempena bulan kemerdekaan ini beserta hari Malaysia yang jatuh pada 16 Sep 2019 ini , kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd berbesar hati ingin menawarkan pakej katering lengkap bersama hall perkahwinan dengan harga hanya RM22,500 untuk 1000 pax tetamu . Harga asal pakej ialah RM25,000 untuk 1000 pax . Disini bakal pengantin dapat “save” bajet perkahwinan anda sebanyak RM2,500 . butik pengantin shah alam Pakej di tawarkan termasuk : Katering Kahwin 1000 pax Nasi Briyani 80% Nasi Putih [...]

TIPS MENGHADAPI MUSIM PANAS UNTUK BAKAL PENGANTIN YANG MENJALANKAN MAJLIS DI BAWAH KANOPI.

Pakej Kanopi Cuaca panas memberi tekanan fizikal kepada tubuh manusia. Kesan terhadap kesihatan boleh jadi dari tahap sederhana (mild) kepada yang boleh menyebabkan maut  contohnya akibat strok haba.Semua orang berisiko menjadi mangsa cuaca panas. Walau bagaimanapun, terdapat kumpulan yang lebih berisiko:Mereka yang terbabit dengan kegiatan aktiviti fizikal di luar seperti buruh, peladang, ahli sukan, tentera, polis dan lain-lain.Orang dewasa (berumur 40 tahun ke atas mempunyai risiko 10 kali ganda berbanding dengan mereka yang lebih muda).Kanak-kanak berumur 5 tahun ke bawah.Penghidap [...]

Hall Perkahwinan Berkonsepkan Modern Elegant Dengan Tawaran Harga Serendah RM25 per pax Sahaja .

Agenda Suria Convention Centre Seperti hall hall yang lain agenda suria juga merupakan salah satu hall yang menjadi vendor rasmi Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd . Hall yang baru dibina ini baru berusia dalam 2 tahun lebih , jadi peralatan dan kemudahan dalam hall sememangnya dalam keadaan baik dan cantik . Hall ini beralamat di Tingkat 1, KM 8, Kawasan Rehat & Perkhidmatan USJ, Lebuhraya Utara-Selatan, Lingkaran Tengah, 47630 Subang Jaya Selangor menjadi Dewan Jambatan Overhead [...]

Tips Memilih Warna Tema Pada Hari Perkahwinan Anda !

Ramai bakal pengantin yang masih tak tahu bagaimana nak menetapkan warna team untuk hari majlis , dan masih ada yang still belum tetapkan warna tema pada hari majlis walaupun majlis perkahwinan mereka berbaki sebulan dua lagi . Disini admin nak share sedikit tips ringkas , insyaAllah mudah difahami oleh semua bride to be . Bakal pengantin boleh guna tips ni untuk majlis korang yang bakal berlangsung . baju pengantin trending 2019 Pilih Baju Sanding / Tema Wedding Benda 1st korang [...]

Pakej Katering Kahwin Murah Shah Alam/Klang/Subang/KL/Kajang/Putrajaya/Bangi

katering shah alam Kami merupakan katering kahwin yang menyediakan pakej perkahwinan lengkap dan juga menyediakan pakej katering makanan sahaja . Antara perkhidmatan lain yang kami tawarkan ialah : Katering NIKAH / TUNANGKatering AQIQAH / BERENDOIKatering MAJLIS KOPRAT / JAMUAN OFIS Katering MAJLIS HARI JADI / MAJLIS KERAMAIAN / DOA SELAMAT Kepakaran kami ialah menyediakan perkhidmatan katering kahwin , untuk katering kahwin pelanggan boleh menempah mengikut pakej yang kami sediakan . Minimum pax untuk majlis sanding 400 pax sehingga paling max ialah [...]

Katering Kahwin Murah Selangor 2019/2020

JEMPUTAN KE SESI OPEN DAY FOODTASTING 5.0 Panggilan khas untuk semua bakal-bakal pengantin yang bakal berkahwin pada tahun 2019 dan 2020 , kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd berbesar hati ingin menjemput anda semua hadir ke sesi foodtasting kami bersama vendor bridal kami ( Anggun Couture by syaza ) yang bertempat di Subang Bestari Shah Alam , Selangor . Harga yang kami tawar pada hari tersebut hanya akan dibuka selama 1 hari sahaja serta khas untuk pelanggan [...]

Koleksi Baju Sanding Paling Trending 2019

Pemilihan baju sanding yang kene dengan si pemakai adalah impian setiap bakal-bakal pengantin diluar sana . Semua pasti nak yang terbaik untuk majlis sekali dalam seumur hidup mereka . Dan yang pasti kita juga tak nak terlepas peluang untuk follow trend baju perkahwinan yang tengah hot sekarang . Disini admin nak share kan sedikit sebanyak antara baju-baju yang mencari pilihan ramai pada tahun 2019 ini . 1. Long Dress 2. Peplum 3. Kebaya Modern 4. Modern Long Dress & Peplum 5. Traditional [...]