Articles

Petua Kekal Awet Muda Wajib Anda Baca

  Lumrah wanita, takut pada angka yg bertambah setiap tahun. Hakikatnya yang bertambah tidak boleh ditahan tahan sesuka hati. Gerun bila menjejak angka 30an?  Perkara normal, takde wanita yang suka jadi tua. Bila sebut perkataan tua, yg terbayang ialah muka kedut seribu, muka kusam dan tidak berseri, dan juga terbayang badan yg mula sakit sakit dan lesu. 1. Tidur awal dan masa yang konsistant.   Tidur awal waktu adalah penting, kerana rehat yang cukup membolehkan badan relax dan sel2 baru menggantikan sel2 yang rosak dan mati. Tidur [...]

Cara Menjimatkan Kos Pertunangan

Pertunangan adalah satu ikatan yang menandakan pasangan kita si lelaki telah “book” si gadis . Jadi kos pertunangan adalah satu kos yang kita tak boleh pandag remeh . Jika silap pengiraan boleh melebihi kemampuan kita . Malah ada yang jika kita totalkan kos yang melebih RM5k++.Disini admin nak sharekan cara menjimatkan kos majlis tunang . Disini admin share kan beberapa cara menjimatkan kos majlis kahwin .  Buat majlis tertutup ,bermaksud hanya jemput orang terdekat sahaja. Tak perlu kawan-kawan Tak perlu ada pelamin bagai Buat [...]

Kerana wang hantaran tidak cukup , 2 keluarga bergaduh besar di hari penikahan

DUIT HANTARAN kurang punca 2 keluarga bergaduh di majlis pernikahan malah  berlaku di masjid , isu DUIT bukan lah isu kecil , kerana DUIT adik beradik boleh berpecah belah , kerana DUIT anak sanggup pukul mak ayah , kerana DUIT ramai yang sanggup menjual harga diri . Hal yang sama terjadi kerana DUIT HANTARAN 2 keluarga sanggup bergaduh , sesungguhnya isu ni kita boleh ambil sebagai pengajaran , yang lepas tetap lepas . Akan datang adalah penting , apa yang [...]

Salam Perkenalan

Assalamualaikum wbt. Selamat Datang ke blog kami, inshaa Allah kami akan cuba untuk menulis artikel berbentuk tips dan informasi berkaitan dengan dunia perkahwinan merangkumi persediaan sebelum majlis perkahwinan, semasa majlis perkahwinan dan juga selepas majlis perkahwinan. Selain itu juga, kami akan kongsikan juga tips-tips yang berguna dalam melayari bahtera perkahwinan juga. Jika anda ada pertanyaan atau apa sahaja persoalan yang timbul, anda juga boleh meninggalkan komen di ruangan di bawah ini. Terima kasih.