Buying

SESI FOODTESTING BERSAMA BAKAL PENGANTIN . MENANGI HADIAH BERNILAI RM1,000 !!

Anda bakal pengantin dan bakal mendirikan rumah tangga ? kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd berbesar hati ingin menjemput anda semua hadir ke sesi foodtesting kami beralamat seperti bawah :     Banyak tawaran hebat khas kami bagi untuk setiap pelanggan yang booking bersama kami pada hari terbabit . Selain sesi foodtesting dan juga butik viewing , anda juga boleh ras seperti feel pada hari majlis ini kerana kami akan terangkan secara details berkenaan susun atur  meja buffet dan lain-lain [...]

Promosi Pakej “MUSIM KAHWIN” March PERCUMA 200 pax Makanan & Photo Nikah !!!

Promosi terbaik khas untuk MUSIM ORANG KAHWIN dan cuti sekolah ini , admin nak offer korang harga KAW-KAW jimat !!! Pakej ni memang pakej cuci tangan , biar kami bantu anda semua yang bakal berkahwin menyelesaikan isu kewangan korang . Dan paling best korang boleh bayar secara ansuran dengan kami WAH BEST KAN . Jom jenguk Pakej Lengkap Dewan kami seperti dibawah ; Pakej Lengkap Kanopi seperti dibawah :   Promosi ni kami buka khas untuk semua bride yang booking pada bulan MARCH sahaja [...]

Pakej Super Jimat RM10K Sahaja Untuk Pakej Lengkap Perkahwinan Khas Untuk 25 Pasangan Sahaja!

Ramai antara bakal pengantin yang mengadu dengan admin bajet perkahwinan tak cukup , yela mana dengan komitmen nya lagi dengan nak kahwin lagi nak kumpul duit lagi . Jadi kami di Cahaya Kristal Event Catering Sdn Bhd cuba mencari jalan penyelesaian , and yes pakej ni khas kami buat untuk semua memudahkan semua bakal pengantin . Apa yang anda akan dapat untuk pakej ini ?   Katering Lengkap     500 pax Kelengkapan Dewan atau Kelengkapan Kanopi Pekerja Meja Makan Beradap Berserta Deco Makan Beradap Pelamin Dewan / [...]

Dewan Perkahwinan Berkonsepkan Indoor Garden Dengan Tawaran Harga Serendah RM21,500* Untuk All In Package

Tahun 2019 ini , sudah ramai di kalangan bakal pengantin yang mencari Pakej Perkahwinan Termasuk Dewan / Hall  yang bertemakan Indoor Garden serta Modern Temporary , dengan tawaran harga yang Mampu Milik . Oleh itu kami di Cahaya Kristal telah pun menyediakan satu platform bagi memudahkan urusan perkahwinan bakal pengantin . Antara platform mudah yang kami sediakan ialah satu website yang memaparkan Dewan-dewan perkahwinan di lokasi yang mungkin anda bercadang melangsungkan perkahwinan . Bakal pengantin boleh terus klik link yang tertera https://www.dewanperkahwinan.com/ atau [...]

Promosi Tahun 2019 Dengan Tawaran Harga Serendah RM13,900 Untuk Pakej Lengkap Perkahwinan

Promosi Pakej Lengkap Perkahwinan untuk tahun 2019 ni , kami buka khas untuk semua bakal pengantin yang bercadang melangsungkan majlis perkahwinan sepanjang 2019 sehingga March 2020 . Harga yang ditawarkan ialah Nett Price dan dijamin tiada cas tersembunyi . Kami turut menawarkan surat perjanjian serta hitam putih kepada pelanggan , untuk memudahkan lagi urusan serta sebagai bukti urusniaga antara pelanggan dan pihak katerer . Dibawah admin sediakan secara ringkas item yang tersenarai di dalam Pakej Promosi RM13,900 ini ; 1 Nasi Briyani (80%) 2 Nasi [...]

Jualan Akhir Tahun,Penjimatan Sehingga RM5,000 KEMPEN SYOK KAHWIN 2019 “Crazy Offer”

Berita baik untuk semua bakal-bakal pengantin yang bakal berkahwin dah masih belum jumpa pakej idaman hati , kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd ingin menawarkan anda pakej lengkap A sampai Z dengan harga paling HOT . Dengan berbelanja RM13,500 !! Anda dah boleh menikmati pakej lengkap dengan penjimatan sehingga RM5,000 !! Apa yang anda dapat dengan RM13,500 ? Jom tengok item list dibawah ; Berikut item di dlm pakej… MENU —- Nasi Beriyani 80% Nasi Putih 30% Ayam Masak Merah Daging Masak Hitam Dalca Sayur Acar [...]

Koleksi Baju Pengantin Paling Tranding 2018

Sementara berbaki sebulan sahaja lagi untuk ke tahun baru 2019 dan tahun 2018 bakal meninggalkan kita , admin nak share beberapa gambar baju pengantin yang trending pada tahun 2018 ini . Semoga perkongsian ini dapat memberi inspirasi kepada bride yang bakal berkahwin next year . Dan buat pengahtahuan bride to be semua , warna yang trending pada tahun 2018 ialah warna-warna lembut seperti warna pestal , nude , dusty pink , walaupun begitu warna blok juga tidak kurang cantiknya cuma [...]

Kelebihan Mengahwini Anak Pertama , Take Note Guys !

Ramai yang berkata mengahwini anak pertama seumpama mengahwini seorang leader kerana sikap mereka yang tegas , berdikari serta kuat dari segi mental dan emosi . Pendirian anak sulung tak akan sama dengan yang lain . Kekuatan mereka memang tiada tandingannya . Hanya yang pernah melalui akan memahami. Bila mana ada berkahwin dengan anak pertama tak kiralah lelaki atau perempuan , anda kena tahu satu walaupun sifat mereka seperti itu , mereka amat lah bertanggungjawab serta amat suka kan perhatian . Jika [...]

Koleksi Baju Sanding Bertemakan Songket Paling Trending 2018

Ramai dikalangan bakal pengantin yang mengidamkan mengenakan busana songket sekurang kurangnya sekali dalam seumur hidup , dan masa yang terbaik ialah pada hari bahagia iaitu hari perkahwinan. Dan songket sendiri memberi makna yang mendalam untuk kita berbangsa Melayu , kerana setiap adat negeri yang terdapat di Malaysia mempunyai adat tersendiri . Jika ingin disenaraikan jenis songket , tak tersenarai rasanya , jadi dibawah ialah pilihan baju songket yang sering menjadi pilihan bakal-bakal pengantin untuk digayakan pada hari majlis . Mermaid Songket Ini [...]

Lokasi Perkahwinan Bertemakan Dalam Taman ( Garden Wedding )

Khas untuk pengantin yang masih belum berjumpa dengan dewan perkahwinan pilihan hati , kami ingin menawarkan dewan perkahwinan dengan tawaran harga yang sangat berpatutan serta dekorasi yang mampu menawan setiap mata yang memandang . Dengan kelengkapan fasiliti dewan yang lengkap para tetamu boleh menjamu selera sambil menikmati suasa majlis dalam keadaan selesa dan teratur . Dewan dilengkapi dengan surau , bilik air L dan P , Tempat persedian untuk pengantin , tempat meletak kereta yang luas , serta lobi yang [...]