Clothes

PAKEJ LENGKAP PERKAHWINAN , MERDEKA SALE RAYA !!

[PROMOSI COMBO] NAK HARGA PAKEJ KAHWIN COMBO ISTIMEWA MERDEKA RAYA 2019? . . Berita baik utk anda bakal pengantin, kami nk bagi OFFER LIMITED ni kat korang. Harga Offer yg LIMITED ni sekarang kami buka hanya : 🎉 RM14,800 utk 1000pax 🎉 RM14,800 utk 1000pax 🎉 RM14,800 utk 1000pax Dan… Jika korang buat tempahan dari ( 1 AUGUST ~ 18 AUGUST 2019 ) X-TRA PERCUMA lagi kami bagi tanpa perlu caj lebih tau. ❤ FREE PHOTOGRAPHER NIKAH Rugi kalau tak rebut peluang yg kami buka ni. NAK RASA DULU MAKANAN? . . Boleh buat temujanji [...]

Hall Perkahwinan Berkonsepkan Modern Elegant Dengan Tawaran Harga Serendah RM25 per pax Sahaja .

Agenda Suria Convention Centre Seperti hall hall yang lain agenda suria juga merupakan salah satu hall yang menjadi vendor rasmi Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd . Hall yang baru dibina ini baru berusia dalam 2 tahun lebih , jadi peralatan dan kemudahan dalam hall sememangnya dalam keadaan baik dan cantik . Hall ini beralamat di Tingkat 1, KM 8, Kawasan Rehat & Perkhidmatan USJ, Lebuhraya Utara-Selatan, Lingkaran Tengah, 47630 Subang Jaya Selangor menjadi Dewan Jambatan Overhead [...]

Tips Memilih Warna Tema Pada Hari Perkahwinan Anda !

Ramai bakal pengantin yang masih tak tahu bagaimana nak menetapkan warna team untuk hari majlis , dan masih ada yang still belum tetapkan warna tema pada hari majlis walaupun majlis perkahwinan mereka berbaki sebulan dua lagi . Disini admin nak share sedikit tips ringkas , insyaAllah mudah difahami oleh semua bride to be . Bakal pengantin boleh guna tips ni untuk majlis korang yang bakal berlangsung . baju pengantin trending 2019 Pilih Baju Sanding / Tema Wedding Benda 1st korang [...]

Koleksi Baju Sanding Paling Trending 2019

Pemilihan baju sanding yang kene dengan si pemakai adalah impian setiap bakal-bakal pengantin diluar sana . Semua pasti nak yang terbaik untuk majlis sekali dalam seumur hidup mereka . Dan yang pasti kita juga tak nak terlepas peluang untuk follow trend baju perkahwinan yang tengah hot sekarang . Disini admin nak share kan sedikit sebanyak antara baju-baju yang mencari pilihan ramai pada tahun 2019 ini . 1. Long Dress 2. Peplum 3. Kebaya Modern 4. Modern Long Dress & Peplum 5. Traditional [...]

Pakej Kahwin Paling Murah 2019

Jemputan khas untuk semua bakal pengantin !! Khas untuk semua bakal pengantin yang masih mencari pakej perkahwinan yang lengkap dan kualiti makanan yang terbaik . Korang wajib jadikan Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd sebagai salah satu Wedding Planner pilihan korang . Harga yang di tawarkan serendah RM10,000 nett sahaja untuk 500 pax , kan berbaloi baloi tu . Jangan lupa hubungi kami dulu untuk book sloot masa dengan perunding perkahwinan kami di talian tertera di bawah : Puan Ija – [...]

Baju Sanding Paling Sesuai Untuk Pengantin Berbadan Kecil

butik pengantin shah alam PEMILIHAN BAJU PENGANTIN Ramai bakal pengantin yang keliru bab pemilihan baju pengantin tambahan bila badan pengantin terlampau kecil ( halus ) . Pemilihan design baju , corak serta warna memainkan peranan penting dalam pemilihan baju sanding , ini kerana kita tak nak pengantin yang berbadan kecil ini , nampak bertambah kecil atau nampak baju yang dipakai bukan kepunyaan mereka . Jadi admin nak share dengan korang , jenis-jenis [...]

SESI FOODTESTING BERSAMA BAKAL PENGANTIN . MENANGI HADIAH BERNILAI RM1,000 !!

Anda bakal pengantin dan bakal mendirikan rumah tangga ? kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd berbesar hati ingin menjemput anda semua hadir ke sesi foodtesting kami beralamat seperti bawah :     Banyak tawaran hebat khas kami bagi untuk setiap pelanggan yang booking bersama kami pada hari terbabit . Selain sesi foodtesting dan juga butik viewing , anda juga boleh ras seperti feel pada hari majlis ini kerana kami akan terangkan secara details berkenaan susun atur  meja buffet dan lain-lain [...]

Promosi Pakej “MUSIM KAHWIN” March PERCUMA 200 pax Makanan & Photo Nikah !!!

Promosi terbaik khas untuk MUSIM ORANG KAHWIN dan cuti sekolah ini , admin nak offer korang harga KAW-KAW jimat !!! Pakej ni memang pakej cuci tangan , biar kami bantu anda semua yang bakal berkahwin menyelesaikan isu kewangan korang . Dan paling best korang boleh bayar secara ansuran dengan kami WAH BEST KAN . Jom jenguk Pakej Lengkap Dewan kami seperti dibawah ; Pakej Lengkap Kanopi seperti dibawah :   Promosi ni kami buka khas untuk semua bride yang booking pada bulan MARCH sahaja [...]

Pakej Super Jimat RM10K Sahaja Untuk Pakej Lengkap Perkahwinan Khas Untuk 25 Pasangan Sahaja!

Ramai antara bakal pengantin yang mengadu dengan admin bajet perkahwinan tak cukup , yela mana dengan komitmen nya lagi dengan nak kahwin lagi nak kumpul duit lagi . Jadi kami di Cahaya Kristal Event Catering Sdn Bhd cuba mencari jalan penyelesaian , and yes pakej ni khas kami buat untuk semua memudahkan semua bakal pengantin . Apa yang anda akan dapat untuk pakej ini ?   Katering Lengkap     500 pax Kelengkapan Dewan atau Kelengkapan Kanopi Pekerja Meja Makan Beradap Berserta Deco Makan Beradap Pelamin Dewan / [...]

Dewan Perkahwinan Berkonsepkan Indoor Garden Dengan Tawaran Harga Serendah RM21,500* Untuk All In Package

Tahun 2019 ini , sudah ramai di kalangan bakal pengantin yang mencari Pakej Perkahwinan Termasuk Dewan / Hall  yang bertemakan Indoor Garden serta Modern Temporary , dengan tawaran harga yang Mampu Milik . Oleh itu kami di Cahaya Kristal telah pun menyediakan satu platform bagi memudahkan urusan perkahwinan bakal pengantin . Antara platform mudah yang kami sediakan ialah satu website yang memaparkan Dewan-dewan perkahwinan di lokasi yang mungkin anda bercadang melangsungkan perkahwinan . Bakal pengantin boleh terus klik link yang tertera https://www.dewanperkahwinan.com/ atau [...]