Khidmat Masyarakat

Bila mana kita bernikah / berkahwin dengan pasangan kita , maka sedari lah kita juga berkahwin dengan keluarga mereka.

  Pengertian perkahwinan Perkahwinan dalam bahasa arab ialah nikah yang bermaksud dihimpun atau cantum. Pada istilah syara’ pula, perkahwinan bermaksud akad yang menghalalkan persetubuhan antara lelaki dan perempuan mengikut syarat tertentu. Terdapat firman Allah ta’ala yang bermaksud; “dan kahwinkanlah orang-orang yang bujang (lelaki dan perempuan) diantara kamu, dan orang yang soleh dari hamba-hamba kamu, lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah akan memberi kekayaan kepada mereka dengan kurniaanNya, kerana Allah maha luas (rahmat dan limpah kurniaNya) , lagi maha mengetahui. ” Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: Tidak [...]

Pakej Super Jimat RM10K Sahaja Untuk Pakej Lengkap Perkahwinan Khas Untuk 25 Pasangan Sahaja!

Ramai antara bakal pengantin yang mengadu dengan admin bajet perkahwinan tak cukup , yela mana dengan komitmen nya lagi dengan nak kahwin lagi nak kumpul duit lagi . Jadi kami di Cahaya Kristal Event Catering Sdn Bhd cuba mencari jalan penyelesaian , and yes pakej ni khas kami buat untuk semua memudahkan semua bakal pengantin . Apa yang anda akan dapat untuk pakej ini ?   Katering Lengkap     500 pax Kelengkapan Dewan atau Kelengkapan Kanopi Pekerja Meja Makan Beradap Berserta Deco Makan Beradap Pelamin Dewan / [...]

Dewan Perkahwinan Berkonsepkan Indoor Garden Dengan Tawaran Harga Serendah RM21,500* Untuk All In Package

Tahun 2019 ini , sudah ramai di kalangan bakal pengantin yang mencari Pakej Perkahwinan Termasuk Dewan / Hall  yang bertemakan Indoor Garden serta Modern Temporary , dengan tawaran harga yang Mampu Milik . Oleh itu kami di Cahaya Kristal telah pun menyediakan satu platform bagi memudahkan urusan perkahwinan bakal pengantin . Antara platform mudah yang kami sediakan ialah satu website yang memaparkan Dewan-dewan perkahwinan di lokasi yang mungkin anda bercadang melangsungkan perkahwinan . Bakal pengantin boleh terus klik link yang tertera https://www.dewanperkahwinan.com/ atau [...]

Promosi Awal Tahun 2019 Dengan Tawaran Harga Serendah RM13,900 Untuk Pakej Lengkap Perkahwinan

Promosi Pakej Lengkap Perkahwinan untuk awal tahun ni , kami buka khas untuk semua bakal pengantin yang bercadang melangsungkan majlis perkahwinan sepanjang 2019 sehingga March 2020 . Harga yang ditawarkan ialah Nett Price dan dijamin tiada cas tersembunyi . Kami turut menawarkan surat perjanjian serta hitam putih kepada pelanggan , untuk memudahkan lagi urusan serta sebagai bukti urusniaga antara pelanggan dan pihak katerer . Dibawah admin sediakan secara ringkas item yang tersenarai di dalam Pakej Promosi RM13,900 ini ; 1 Nasi Briyani (80%) 2 Nasi [...]

Perancangan Perkahwinan Seawal 1 Tahun , Bakal Pengantin Wajib Ambil Tahu

  Ramai antara pengantin yang tak tahu persediaan untuk majlis perkahwinan harus bermula seawal 1 tahun ini , ini kerana banyak persediaan yang perlu dilakukan antaranya tempahan katering , sewaan lokasi perkahwinan , dan juga persediaan majlis . Disini admin nak bantu bakal pengantin dengan membuat penerangan ringkas untuk rujukan bakal-bakal pengantin ; Sewaan Dewan Perkahwinan ( Dewan GOV cth dewan dbkl,mpaj,mbsa, mppj ) Tahukah anda sekiranya anda bercadang untuk buat majlis perkahwinan di Dewan , anda harus booking selewatnya 1 tahun sebelum [...]

Tips Diet Untuk Pengantin Lelaki Yang Mudah dan Dijamin Berkesan

  1.Amalkan Pemakanan Yang Sihat Amalan pemakanan yang sihat ialah salah satu anda dapat sihat dalam masa sama anda dapat menurun kan berat badan , ini kerana sebahagian besar berat badan kita berlebihan adalah disebabkan pemakanan kita yang tak sihat , sebagai contoh FAST FOOD dan juga JUNK FOOD yang telah menjadi salah satu rutin makanan wajib seharian kita salah satu nya MEE SEGERA . Walaupun kita sedar akan keburukan makanan tersebab tapi kita tetap juga jadikan ianya makanan sampingan kita .Percayalah [...]

Selamat Tahun Baru 2019 , Selamat Tinggal 2018

  Tahun Baru , Azam Baru , Matlamat Baru & Target Baru Kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd ingin mengambil kesempatan di hari terakhir 2018 ini , untuk mengucapkan ribuan terima kasih kepada pelanggan – pelanggan  CK yang telah memberi kepercayaan serta Tanggungjawab kepada kami untuk menguruskan majlis perkahwinan mereka . Alhamdulillah tahun 2018 penuh dengan suka dan duka , onak duri yang berjaya dilalui oleh tim CKvengers . Mudah – mudahan tahun baru 2019 menjadi tahun yang lebih [...]

Kelebihan Mengahwini Anak Pertama , Take Note Guys !

Ramai yang berkata mengahwini anak pertama seumpama mengahwini seorang leader kerana sikap mereka yang tegas , berdikari serta kuat dari segi mental dan emosi . Pendirian anak sulung tak akan sama dengan yang lain . Kekuatan mereka memang tiada tandingannya . Hanya yang pernah melalui akan memahami. Bila mana ada berkahwin dengan anak pertama tak kiralah lelaki atau perempuan , anda kena tahu satu walaupun sifat mereka seperti itu , mereka amat lah bertanggungjawab serta amat suka kan perhatian . Jika [...]

Pendapatan Tambahan sebagai Part Time Wedding Consultant

Anda sedang mencari-cari peluang perniagaan atau pekerjaan yang boleh dijadikan sebagai pendapatan tambahan secara Part Time, tanpa menganggu kerjaya anda sekarang ini. TAHNIAH KERANA ANDA BERADA DI LAMAN YANG BETUL Kami dari Cahaya Kristal berikan tabik spring kepada anda kerana telah berjaya sedar akan Masalah yang ANDA HADAPI. Kami Percaya bahawa anda sebenarnya MENCARI Kehidupan PENDAPATAN PASIF BEBAS MASA BEBAS HUTANG SIAPAKAH YANG PATUT SERTAI? Terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia tanpa mengira siapa anda, umur, apa latar belakang anda dan kerjaya anda. Yang penting anda ingin mengubah kehidupan anda. MENGAPA KAMI? Kami adalah [...]

Pakej Katering Lengkap 2019/2020 , Jaminan Rasa Dan Kualiti Memukau Hati .

Tahun 2018 bakal melabuhkan tirai tidak lama lagi , seperti biasa hujung tahun ialah musim cuti sekolah termasuklah musim orang kahwin , dan buat bakal-bakal pengantin  yang merancang ingin mendirikan rumah tangga pada tahun hadapan , hujung tahun ini ialah masa yang terbaik untuk anda mula membuat survey untuk pakej-pakej menarik , terutamanya pakej yang tengah on promosi . Oleh itu kami di Cahaya Kristal Event & Catering  Sdn Bhd ingin menawarkan Pakej Lengkap Katering 2019/2020 dengan harga yang terbaik [...]