Khidmat Masyarakat

Kelebihan Mengahwini Anak Pertama , Take Note Guys !

Ramai yang berkata mengahwini anak pertama seumpama mengahwini seorang leader kerana sikap mereka yang tegas , berdikari serta kuat dari segi mental dan emosi . Pendirian anak sulung tak akan sama dengan yang lain . Kekuatan mereka memang tiada tandingannya . Hanya yang pernah melalui akan memahami. Bila mana ada berkahwin dengan anak pertama tak kiralah lelaki atau perempuan , anda kena tahu satu walaupun sifat mereka seperti itu , mereka amat lah bertanggungjawab serta amat suka kan perhatian . Jika [...]

Pendapatan Tambahan sebagai Part Time Wedding Consultant

Anda sedang mencari-cari peluang perniagaan atau pekerjaan yang boleh dijadikan sebagai pendapatan tambahan secara Part Time, tanpa menganggu kerjaya anda sekarang ini. TAHNIAH KERANA ANDA BERADA DI LAMAN YANG BETUL Kami dari Cahaya Kristal berikan tabik spring kepada anda kerana telah berjaya sedar akan Masalah yang ANDA HADAPI. Kami Percaya bahawa anda sebenarnya MENCARI Kehidupan PENDAPATAN PASIF BEBAS MASA BEBAS HUTANG SIAPAKAH YANG PATUT SERTAI? Terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia tanpa mengira siapa anda, umur, apa latar belakang anda dan kerjaya anda. Yang penting anda ingin mengubah kehidupan anda. MENGAPA KAMI? Kami adalah [...]

Pakej Katering Lengkap 2019/2020 , Jaminan Rasa Dan Kualiti Memukau Hati .

Tahun 2018 bakal melabuhkan tirai tidak lama lagi , seperti biasa hujung tahun ialah musim cuti sekolah termasuklah musim orang kahwin , dan buat bakal-bakal pengantin  yang merancang ingin mendirikan rumah tangga pada tahun hadapan , hujung tahun ini ialah masa yang terbaik untuk anda mula membuat survey untuk pakej-pakej menarik , terutamanya pakej yang tengah on promosi . Oleh itu kami di Cahaya Kristal Event & Catering  Sdn Bhd ingin menawarkan Pakej Lengkap Katering 2019/2020 dengan harga yang terbaik [...]

Koleksi Baju Sanding Bertemakan Songket Paling Trending 2018

Ramai dikalangan bakal pengantin yang mengidamkan mengenakan busana songket sekurang kurangnya sekali dalam seumur hidup , dan masa yang terbaik ialah pada hari bahagia iaitu hari perkahwinan. Dan songket sendiri memberi makna yang mendalam untuk kita berbangsa Melayu , kerana setiap adat negeri yang terdapat di Malaysia mempunyai adat tersendiri . Jika ingin disenaraikan jenis songket , tak tersenarai rasanya , jadi dibawah ialah pilihan baju songket yang sering menjadi pilihan bakal-bakal pengantin untuk digayakan pada hari majlis . Mermaid Songket Ini [...]

Pakej Aqiqah Kambing Siap Masak 2018/2019

Aqiqah ialah sembelihan binatang (an‘am) yang dilakukan kerana menyambut bayi yang baru dilahirkan sebagai tanda kesyukuran kepada Allah. Jika anak itu lelaki disunatkan menyembelih dua ekor kambing, manakala jika anak itu perempuan disunatkan menyembelih seekor kambing.   Ini berdasarkan sabda Nabi SAW yang menyebutkan: مَنْ وُلِدَ لَهُ وَلَدٌ فَأَحَبَّ أَنْ يَنْسُكَ عَنْهُ فَلْيَنْسُكْ عَنِ الْغُلاَمِ شَاتَانِ مُكَافِئَتَانِ وَعَنِ الْجَارِيَةِ شَاةٌ Maksudnya: Sesiapa yang dikurniakan anak dan ingin melakukan ibadat untuknya, maka lakukanlah ibadah aqiqah bagi anak lelaki dua ekor kambing dan bagi anak perempuan pula seekor kambing”. – Riwayat Abu Daud (2842) Selain kambing, binatang sembelihan [...]

Pakej Perkahwinan Lengkap 2018/2019 / Jaminan Rasa Makanan / Pelamin Terkini

Kami antara salah satu syarikat katering yang menawarkan pakej perkahwinan lengkap dengan tawaran harga yang berpatutan dan dekorasi pelamin serta baju sanding yang up to date. Selain rasa makanan yang dijamin dapat memikat hati para pelanggan dan tetamu majlis . Makanan kami juga terjamin halal dan bersih . Dan mengekalkan kualiti makan serta kualiti rasa , kami menerima beberapa maklum balas pelanggan yang sangat berpuas hati dengan makanan yang disediakan pihak kami kepada pelanggan . Para pelanggan yang telah menempah pakej [...]

Pengertian Awal Muharram Yang Kita Semua Sebagai Umat Islam Patut Ambil Tahu

  Awal Muharram atau Maal Hijrah merupakan suatu hari yang penting bagi umat Islam kerana menandakan peristiwa penting yang berlaku dalam sejarah Islam iaitu memperingati penghijrahan Nabi Muhammad s.a.w dari Kota Makkah ke Madinah pada tahun 622 Masihi. Peristiwa bersejarah itu berlaku pada 1 Muharam tahun baru bagi Takwim Hijrah. Namun Tahun Hijrah Rasulullah SAW dari Mekah ke Madinah itu diambil sebagai permulaan kiraan bagi kalendar Hijrah. Kalender Hijarah secara rasmi belum bermula ketika zaman Rasulullah S.A.W. Kalendar ini hanya bermula pada zaman Khalifah Arrasyidin kedua iaitu Saidina Umar al-Faruq R.A. Terdapat beberapa cadangan daripada para sahabat untuk [...]

3 Langkah Persediaan Majlis Perkahwinan Yang Mudah & Berguna Untuk Bakal Pengantin

Sudah kah anda membuat persediaan untuk majlis perkahwinan anda , atau anda nak main redah jer , jangan buat main ya nak buat majlis perkahwinan ni , takut silap bulan lain yang jadi nya . Jadi disini admin nak sharekan 6 langkah persediaan perkahwinan mudah yang wajib anda hadam dan take note . LANGKAH 1  Tetapkan Bajet Perkahwinan Anda & Tetapkan Terus Berapa Anggaran Wang Yang Anda Nak Dibelanjakan . Sebagai contoh setelah dibuat kira-kira termasuk simpanan duit bersama bajet anda RM12,000 [...]

Susun Atur Permohonan Perkahwinan untuk Pengantin Perempuan

Susunan Wali Perempuan yang sah mengikut Hukum Syara’ adalah seperti Berikut :-. 1. Bapa Kandung. 2. Datuk Sebelah Bapa Ke Atas. 3. Adik Beradik Lelaki Seibu-sebapa. 4. Adik Beradik Lelaki Sebapa. 5. Anak Saudara Lelaki Seibu-sebapa. 6. Anak Saudara Lelaki Sebapa. 7. Anak Lelaki Kepada Anak Saudara Lelaki Seibu-sebapa. 8. Anak Lelaki Kepada Anak Saudara Lelaki Sebapa. 9. Bapa Saudara Sebelah Bapa Seibu-sebapa. 10. Bapa Saudara Sebelah Bapa Sebapa. 11. Datuk Saudara Sebelah Bapa Seibu-sebapa Dengan Datuknya. 12. Datuk Saudara Sebelah Bapa Sebapa Dengan Datuknya. 13. Moyang Saudara Sebelah Bapa Seibu-sebapa Dengan Moyangnya. 14. [...]