Media

Cara Berjimat Untuk Majlis Nikah , Bakal Pengantin Wajib Ambil Tahu .

pakej nikah bajet shah alam 1. JEMPUT KELUARGA TERDEKAT SAHAJA. Kita had kan jemputan tetamu kita , jika idea asal mungkin anggaran dalam 300 orang tetamu , jika kita pengiraan untuk jemput keluarga terdekat sahaja , mungkin jemputan kita dapat dikurangkan dari 300 ke 100 pax tetamu sahaja. 2. BUAT MAJLIS NIKAH PADA WAKTU PAGI ATAU PETANG. Ramai yang tak sedar bahawa masa majlis memberi efek yang besar dalam perbelanjaan majlis kita . Ini kerana jika kita buat majlis pada wktu tengah [...]

PAKEJ LENGKAP PERKAHWINAN , MERDEKA SALE RAYA !!

[PROMOSI COMBO] NAK HARGA PAKEJ KAHWIN COMBO ISTIMEWA MERDEKA RAYA 2019? . . Berita baik utk anda bakal pengantin, kami nk bagi OFFER LIMITED ni kat korang. Harga Offer yg LIMITED ni sekarang kami buka hanya : 🎉 RM14,800 utk 1000pax 🎉 RM14,800 utk 1000pax 🎉 RM14,800 utk 1000pax Dan… Jika korang buat tempahan dari ( 1 AUGUST ~ 18 AUGUST 2019 ) X-TRA PERCUMA lagi kami bagi tanpa perlu caj lebih tau. ❤ FREE PHOTOGRAPHER NIKAH Rugi kalau tak rebut peluang yg kami buka ni. NAK RASA DULU MAKANAN? . . Boleh buat temujanji [...]

Hall Perkahwinan Berkonsepkan Modern Elegant Dengan Tawaran Harga Serendah RM25 per pax Sahaja .

Agenda Suria Convention Centre Seperti hall hall yang lain agenda suria juga merupakan salah satu hall yang menjadi vendor rasmi Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd . Hall yang baru dibina ini baru berusia dalam 2 tahun lebih , jadi peralatan dan kemudahan dalam hall sememangnya dalam keadaan baik dan cantik . Hall ini beralamat di Tingkat 1, KM 8, Kawasan Rehat & Perkhidmatan USJ, Lebuhraya Utara-Selatan, Lingkaran Tengah, 47630 Subang Jaya Selangor menjadi Dewan Jambatan Overhead [...]

Tips Memilih Warna Tema Pada Hari Perkahwinan Anda !

Ramai bakal pengantin yang masih tak tahu bagaimana nak menetapkan warna team untuk hari majlis , dan masih ada yang still belum tetapkan warna tema pada hari majlis walaupun majlis perkahwinan mereka berbaki sebulan dua lagi . Disini admin nak share sedikit tips ringkas , insyaAllah mudah difahami oleh semua bride to be . Bakal pengantin boleh guna tips ni untuk majlis korang yang bakal berlangsung . baju pengantin trending 2019 Pilih Baju Sanding / Tema Wedding Benda 1st korang [...]

Koleksi Baju Sanding Paling Trending 2019

Pemilihan baju sanding yang kene dengan si pemakai adalah impian setiap bakal-bakal pengantin diluar sana . Semua pasti nak yang terbaik untuk majlis sekali dalam seumur hidup mereka . Dan yang pasti kita juga tak nak terlepas peluang untuk follow trend baju perkahwinan yang tengah hot sekarang . Disini admin nak share kan sedikit sebanyak antara baju-baju yang mencari pilihan ramai pada tahun 2019 ini . 1. Long Dress 2. Peplum 3. Kebaya Modern 4. Modern Long Dress & Peplum 5. Traditional [...]

Pakej Kahwin Paling Murah 2019

Jemputan khas untuk semua bakal pengantin !! Khas untuk semua bakal pengantin yang masih mencari pakej perkahwinan yang lengkap dan kualiti makanan yang terbaik . Korang wajib jadikan Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd sebagai salah satu Wedding Planner pilihan korang . Harga yang di tawarkan serendah RM10,000 nett sahaja untuk 500 pax , kan berbaloi baloi tu . Jangan lupa hubungi kami dulu untuk book sloot masa dengan perunding perkahwinan kami di talian tertera di bawah : Puan Ija – [...]

Iftar Ramadhan by box serendah RM7.00* per pax sahaja.

Alhamdulillah untuk bulan puasa kali ini kami menerima tempahan makanan berbuka puasa untuk sepanjang bulan ramadhan tahun ini....Tempahan berbuka puasa masih dibuka, harga pakej bermula dengan Rm7.00 /paxs. Jika ada yang sedang mencari pakej-pakej menarik untuk majlis berbuka puasa, rumah terbuka boleh la klik link whatsapp di bawah ya. NoraEkin 🕴️https://www.wasap.my/+60173048672/pakejbulanramadhan ShafaRini 🕴️https://www.wasap.my/+60132872454/pakejbulanramadhan

Adab Menjaga Hubungan Sesama Manusia , Hidup Lebih Diberkati

Hubungan Sesama Manusia Tuntutan Islam Manusia Sememangnya Tidak Dapat Hidup Sendiri Tanpa Ada Hubungan Dengan Manusia Lain. Manusia Merupakan Makhluk Yang Suka Bersosial Dan Berinteraksi. Sudah Tentu Selain Menjaga hubungan dengan Allah, manusia juga perlu menjaga hubungan sesama manusia dan juga alam sekitar. Seorang muslim yang baik dari segi mental dan fizikal sangat dituntut untuk bergaul dengan masyarakat dan yang menjadi kepentingan dalam pergaulan adalah akhlak yang mulia kerana akhlak yang mulia itu adalah cerminan kesempurnaan iman seseorang muslim. Pelbagai inisiatif [...]

Projek Beramal Bubur Lambuk 2.0 Bersama Tim CKvengers

                                                                                       PROJEK BUBUR LAMBUK 2.0 Kami sedang mencari syarikat-syarikat korporat yang ingin mengadakan program pengagihan bubur lambuk sepanjang bulan ramadan tahun ini. Pihak kami dapat membekalkan bubur lambuk dalam bekas makanan seperti contoh di dalam gambar. Harga yang ditawarkan adalah [...]

Pakej Katering Jamuan Raya / Open House Raya Aidilfitri 2019

PAKEJ OPEN HOUSE PALING HIT 2019 KATERING RUMAH TERBUKA DENGAN TAWARAN HARGA DAN MENU YANG HEBAT Kami menyediakan perkhidmatan katering untuk majlis rumah terbuka dengan harga serendah RM16.50* per pax dengan tawaran menu bertemakan Aidilfitri dengan aneka pilihan menu yang pasti menawan hati . Pelanggan boleh menempah pakej mengikut menu yang anda pilih seperti yang disediakan oleh pihak Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd serta anda boleh membuat penambahan menu lain yang tiada dalam pakej , anda hanya perlu hubungi pegawai pemasaran kami untuk maklumat [...]