pakej aqiqah

Cara Berjimat Untuk Majlis Perkahwinan

1.Rancang Perbelanjaan Kewangan ialah isu yang penting dalam merancang perkahwinan , hanya kita sendiri yang tahu dan faham sama ada kita mampu atau pun tidak . Kenali kemampuan diri sendiri , dan selalu tanya diri mapu ke kita nak buat wedding jemput sampai 1000 orang makan , sedangkan kita sendiri pun makan kais pagi makan pagi kais petang makan petang . Ini bukan bermakna korang tak boleh buat majlis , tapi buat ikut kemampuan . Rancang dengan pasangan anda [...]

Pakej Kahwin Paling Murah 2019

Jemputan khas untuk semua bakal pengantin !! Khas untuk semua bakal pengantin yang masih mencari pakej perkahwinan yang lengkap dan kualiti makanan yang terbaik . Korang wajib jadikan Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd sebagai salah satu Wedding Planner pilihan korang . Harga yang di tawarkan serendah RM10,000 nett sahaja untuk 500 pax , kan berbaloi baloi tu . Jangan lupa hubungi kami dulu untuk book sloot masa dengan perunding perkahwinan kami di talian tertera di bawah : Puan Ija – [...]

Baju Sanding Paling Sesuai Untuk Pengantin Berbadan Kecil

butik pengantin shah alam PEMILIHAN BAJU PENGANTIN Ramai bakal pengantin yang keliru bab pemilihan baju pengantin tambahan bila badan pengantin terlampau kecil ( halus ) . Pemilihan design baju , corak serta warna memainkan peranan penting dalam pemilihan baju sanding , ini kerana kita tak nak pengantin yang berbadan kecil ini , nampak bertambah kecil atau nampak baju yang dipakai bukan kepunyaan mereka . Jadi admin nak share dengan korang , jenis-jenis [...]

Projek Beramal Bubur Lambuk 2.0 Bersama Tim CKvengers

                                                                                       PROJEK BUBUR LAMBUK 2.0 Kami sedang mencari syarikat-syarikat korporat yang ingin mengadakan program pengagihan bubur lambuk sepanjang bulan ramadan tahun ini. Pihak kami dapat membekalkan bubur lambuk dalam bekas makanan seperti contoh di dalam gambar. Harga yang ditawarkan adalah [...]

(COMBO WEDDING PACKAGE ) Penjimatan Sehingga RM2,000 Khas Untuk Bakal Pengantin Yang Tak Nak Rugi

COMBO BOOKING RESEPSI & BERTANDANG   Khas untuk bakal pengantin yang masih mencari pakej katering kahwin yang boleh cover event majlis kahwin korang untuk resepsi dan juga bertandang , kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd ada menawarkan Pakej Lengkap Perkahwinan khas untuk kedua-dua belah , dengan penjimatan sehingga RM2,000 !! . Apa yang korang akan dapat dalam pakej korang nanti ? boleh tengok item kami dibawah :   Item yang korang akan dapat kedua belah pihak adalah seperti diatas , tapi [...]

Pakej Katering Jamuan Raya / Open House Raya Aidilfitri 2019

PAKEJ OPEN HOUSE PALING HIT 2019 KATERING RUMAH TERBUKA DENGAN TAWARAN HARGA DAN MENU YANG HEBAT Kami menyediakan perkhidmatan katering untuk majlis rumah terbuka dengan harga serendah RM16.50* per pax dengan tawaran menu bertemakan Aidilfitri dengan aneka pilihan menu yang pasti menawan hati . Pelanggan boleh menempah pakej mengikut menu yang anda pilih seperti yang disediakan oleh pihak Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd serta anda boleh membuat penambahan menu lain yang tiada dalam pakej , anda hanya perlu hubungi pegawai pemasaran kami untuk maklumat [...]

SESI FOODTESTING BERSAMA BAKAL PENGANTIN . MENANGI HADIAH BERNILAI RM1,000 !!

Anda bakal pengantin dan bakal mendirikan rumah tangga ? kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd berbesar hati ingin menjemput anda semua hadir ke sesi foodtesting kami beralamat seperti bawah :     Banyak tawaran hebat khas kami bagi untuk setiap pelanggan yang booking bersama kami pada hari terbabit . Selain sesi foodtesting dan juga butik viewing , anda juga boleh ras seperti feel pada hari majlis ini kerana kami akan terangkan secara details berkenaan susun atur  meja buffet dan lain-lain [...]

GRAND OPEN DAY FOODTASTING , Anda Bakal Berkahwin ? Anda Wajib Hadir Kalau Tak Nak Rugi

Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd julung kali nya ingin menjemput semua bakal-bakal pengantin untuk hadir ke sesi rasa makanan secara percuma .  Banyak yang di tawaran yang di jamin boleh membuat sang pengantin senyum lebar . Antaranya :   Sesi Rasa Menu Makanan yang ada pada hari majlis perkahwinan nanti. Sesi rundingan bersama perunding perkahwinan kami . Percuma sesi konsultusi bab perkahwinan dan majlis perkahwinan. Sesi melihat baju-baju pengantin dan contoh gambar pelamin serta album perkahwinan.   Kenapa anda wajib hadir ke sesi food [...]

Pakej Berbuka Puasa Iftar Ramadhan 2019

Seperti tahun-tahun yang lepas kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd  juga ada menyediakan pakej iftar pada bulan puasa , khas untuk pelanggan yang bercadang nak membuat majlis berbuka puasa secara kecil-kecilan bersama ahli keluarga , rakan serta sahabat andai secara tertutup atau pun tidak . Malah anda boleh menempah pakej berbuka puasa yang kami sediakan dan disedekahkan kepada pihak masjid atau surau-surau terdekat di kawasan berhampiran anda . Kawasan yang kami boleh terima untuk pakej berbuka puasa [...]

Program Tajaan Ramadhan Berbuka Puasa Bersama Tim CKvengers

‏اليد العليا خير من اليد السفلى واليد العليا هي المنفقة واليد السفلى هي السائلة “Tangan yang di atas lebih baik dari tangan yang di bawah. Tangan di atas adalah orang yang memberi dan tangan yang dibawah adalah orang yang meminta.” (HR. Bukhari no.1429, Muslim no.1033) Kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd ada menjalankan satu PROJEK BERAMAL bersama tim ckvengers . Khas kami buka untuk bulan puasa RAMADHAN ini untuk semua umat islam seluruh Malaysia . Cara menyertai program amal ini sangat [...]