Santai

Cara Berjimat Untuk Majlis Nikah , Bakal Pengantin Wajib Ambil Tahu .

pakej nikah bajet shah alam 1. JEMPUT KELUARGA TERDEKAT SAHAJA. Kita had kan jemputan tetamu kita , jika idea asal mungkin anggaran dalam 300 orang tetamu , jika kita pengiraan untuk jemput keluarga terdekat sahaja , mungkin jemputan kita dapat dikurangkan dari 300 ke 100 pax tetamu sahaja. 2. BUAT MAJLIS NIKAH PADA WAKTU PAGI ATAU PETANG. Ramai yang tak sedar bahawa masa majlis memberi efek yang besar dalam perbelanjaan majlis kita . Ini kerana jika kita buat majlis pada wktu tengah [...]

PAKEJ LENGKAP PERKAHWINAN , MERDEKA SALE RAYA !!

[PROMOSI COMBO] NAK HARGA PAKEJ KAHWIN COMBO ISTIMEWA MERDEKA RAYA 2019? . . Berita baik utk anda bakal pengantin, kami nk bagi OFFER LIMITED ni kat korang. Harga Offer yg LIMITED ni sekarang kami buka hanya : 🎉 RM14,800 utk 1000pax 🎉 RM14,800 utk 1000pax 🎉 RM14,800 utk 1000pax Dan… Jika korang buat tempahan dari ( 1 AUGUST ~ 18 AUGUST 2019 ) X-TRA PERCUMA lagi kami bagi tanpa perlu caj lebih tau. ❤ FREE PHOTOGRAPHER NIKAH Rugi kalau tak rebut peluang yg kami buka ni. NAK RASA DULU MAKANAN? . . Boleh buat temujanji [...]

Hall Perkahwinan Berkonsepkan Modern Elegant Dengan Tawaran Harga Serendah RM25 per pax Sahaja .

Agenda Suria Convention Centre Seperti hall hall yang lain agenda suria juga merupakan salah satu hall yang menjadi vendor rasmi Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd . Hall yang baru dibina ini baru berusia dalam 2 tahun lebih , jadi peralatan dan kemudahan dalam hall sememangnya dalam keadaan baik dan cantik . Hall ini beralamat di Tingkat 1, KM 8, Kawasan Rehat & Perkhidmatan USJ, Lebuhraya Utara-Selatan, Lingkaran Tengah, 47630 Subang Jaya Selangor menjadi Dewan Jambatan Overhead [...]

Tips Memilih Warna Tema Pada Hari Perkahwinan Anda !

Ramai bakal pengantin yang masih tak tahu bagaimana nak menetapkan warna team untuk hari majlis , dan masih ada yang still belum tetapkan warna tema pada hari majlis walaupun majlis perkahwinan mereka berbaki sebulan dua lagi . Disini admin nak share sedikit tips ringkas , insyaAllah mudah difahami oleh semua bride to be . Bakal pengantin boleh guna tips ni untuk majlis korang yang bakal berlangsung . baju pengantin trending 2019 Pilih Baju Sanding / Tema Wedding Benda 1st korang [...]

Koleksi Baju Sanding Paling Trending 2019

Pemilihan baju sanding yang kene dengan si pemakai adalah impian setiap bakal-bakal pengantin diluar sana . Semua pasti nak yang terbaik untuk majlis sekali dalam seumur hidup mereka . Dan yang pasti kita juga tak nak terlepas peluang untuk follow trend baju perkahwinan yang tengah hot sekarang . Disini admin nak share kan sedikit sebanyak antara baju-baju yang mencari pilihan ramai pada tahun 2019 ini . 1. Long Dress 2. Peplum 3. Kebaya Modern 4. Modern Long Dress & Peplum 5. Traditional [...]

Pakej Kahwin Paling Murah 2019

Jemputan khas untuk semua bakal pengantin !! Khas untuk semua bakal pengantin yang masih mencari pakej perkahwinan yang lengkap dan kualiti makanan yang terbaik . Korang wajib jadikan Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd sebagai salah satu Wedding Planner pilihan korang . Harga yang di tawarkan serendah RM10,000 nett sahaja untuk 500 pax , kan berbaloi baloi tu . Jangan lupa hubungi kami dulu untuk book sloot masa dengan perunding perkahwinan kami di talian tertera di bawah : Puan Ija – [...]

Pakej Katering Serendah RM7.50 per pax !!!

Khas untuk pengantin yang nak jimat dan tak nak rugi masa wedding korang ⚠️⚠️ . Pakej katering serendah RM7.50 per pax sahaja min tempahan 1000 pax ya kawan-kawan 😱😱 Jaminan rasa yang confirm buat korang terpikat , tak percaya ? Jom set masa dengan tim kami untuk sesi foodtesting percuma sahaja . Confirm tak rugi punya !! Korang wajib survey dengan kami Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd . Pakat tinggalkan no di INBOX kami atau boleh hubungi pegawai pemasaran kami terus untuk maklumat lanjut [...]

Baju Sanding Paling Sesuai Untuk Pengantin Berbadan Kecil

butik pengantin shah alam PEMILIHAN BAJU PENGANTIN Ramai bakal pengantin yang keliru bab pemilihan baju pengantin tambahan bila badan pengantin terlampau kecil ( halus ) . Pemilihan design baju , corak serta warna memainkan peranan penting dalam pemilihan baju sanding , ini kerana kita tak nak pengantin yang berbadan kecil ini , nampak bertambah kecil atau nampak baju yang dipakai bukan kepunyaan mereka . Jadi admin nak share dengan korang , jenis-jenis [...]

Projek Beramal Bubur Lambuk 2.0 Bersama Tim CKvengers

                                                                                       PROJEK BUBUR LAMBUK 2.0 Kami sedang mencari syarikat-syarikat korporat yang ingin mengadakan program pengagihan bubur lambuk sepanjang bulan ramadan tahun ini. Pihak kami dapat membekalkan bubur lambuk dalam bekas makanan seperti contoh di dalam gambar. Harga yang ditawarkan adalah [...]

(COMBO WEDDING PACKAGE ) Penjimatan Sehingga RM2,000 Khas Untuk Bakal Pengantin Yang Tak Nak Rugi

COMBO BOOKING RESEPSI & BERTANDANG   Khas untuk bakal pengantin yang masih mencari pakej katering kahwin yang boleh cover event majlis kahwin korang untuk resepsi dan juga bertandang , kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd ada menawarkan Pakej Lengkap Perkahwinan khas untuk kedua-dua belah , dengan penjimatan sehingga RM2,000 !! . Apa yang korang akan dapat dalam pakej korang nanti ? boleh tengok item kami dibawah :   Item yang korang akan dapat kedua belah pihak adalah seperti diatas , tapi [...]