Tips

Projek Beramal Bubur Lambuk 2.0 Bersama Tim CKvengers

                                                                                       PROJEK BUBUR LAMBUK 2.0 Kami sedang mencari syarikat-syarikat korporat yang ingin mengadakan program pengagihan bubur lambuk sepanjang bulan ramadan tahun ini. Pihak kami dapat membekalkan bubur lambuk dalam bekas makanan seperti contoh di dalam gambar. Harga yang ditawarkan adalah [...]

(COMBO WEDDING PACKAGE ) Penjimatan Sehingga RM2,000 Khas Untuk Bakal Pengantin Yang Tak Nak Rugi

COMBO BOOKING RESEPSI & BERTANDANG   Khas untuk bakal pengantin yang masih mencari pakej katering kahwin yang boleh cover event majlis kahwin korang untuk resepsi dan juga bertandang , kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd ada menawarkan Pakej Lengkap Perkahwinan khas untuk kedua-dua belah , dengan penjimatan sehingga RM2,000 !! . Apa yang korang akan dapat dalam pakej korang nanti ? boleh tengok item kami dibawah :   Item yang korang akan dapat kedua belah pihak adalah seperti diatas , tapi [...]

[#PROMOSI ] Adakah anda seorang Setiausaha?? Dan bakal berkahwin pada tahun 2019/2020 ini.

Sempena minggu setiausaha pada 20 April hingga 28 April 2019 ini. . Kami nak bagi promosi kaw2 kepada setiausaha yang sedang tercari-cari pakej perkahwinan yang serba serbi lengkap. . Apa yang bakal anda dapat dalam pakej ini : . ✔️ KATERING ✔️ PELAMIN ✔️ BAJU PENGANTIN ✔️ SOLEKAN ✔️ FOTOGRAFI ✔️ DJ & PA SISTEM . . Lengkap dalam satu pakej dengan satu harga yang berbaloi-baloi. . Nak tahu apa promosi yang kami nak bagi tu?? . Tu kena tunggu 20 April 2019, baru kami bagitahu. . . . Jadi, anda tak nak terlepas promosi ini. Ikuti 2 langkah mudah di bawah ini : 1) Anda Whatsapp ‘Saya [...]

Pakej Katering Jamuan Raya / Open House Raya Aidilfitri 2019

PAKEJ OPEN HOUSE PALING HIT 2019 KATERING RUMAH TERBUKA DENGAN TAWARAN HARGA DAN MENU YANG HEBAT Kami menyediakan perkhidmatan katering untuk majlis rumah terbuka dengan harga serendah RM16.50* per pax dengan tawaran menu bertemakan Aidilfitri dengan aneka pilihan menu yang pasti menawan hati . Pelanggan boleh menempah pakej mengikut menu yang anda pilih seperti yang disediakan oleh pihak Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd serta anda boleh membuat penambahan menu lain yang tiada dalam pakej , anda hanya perlu hubungi pegawai pemasaran kami untuk maklumat [...]

SESI FOODTESTING BERSAMA BAKAL PENGANTIN . MENANGI HADIAH BERNILAI RM1,000 !!

Anda bakal pengantin dan bakal mendirikan rumah tangga ? kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd berbesar hati ingin menjemput anda semua hadir ke sesi foodtesting kami beralamat seperti bawah :     Banyak tawaran hebat khas kami bagi untuk setiap pelanggan yang booking bersama kami pada hari terbabit . Selain sesi foodtesting dan juga butik viewing , anda juga boleh ras seperti feel pada hari majlis ini kerana kami akan terangkan secara details berkenaan susun atur  meja buffet dan lain-lain [...]

GRAND OPEN DAY FOODTASTING , Anda Bakal Berkahwin ? Anda Wajib Hadir Kalau Tak Nak Rugi

Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd julung kali nya ingin menjemput semua bakal-bakal pengantin untuk hadir ke sesi rasa makanan secara percuma .  Banyak yang di tawaran yang di jamin boleh membuat sang pengantin senyum lebar . Antaranya :   Sesi Rasa Menu Makanan yang ada pada hari majlis perkahwinan nanti. Sesi rundingan bersama perunding perkahwinan kami . Percuma sesi konsultusi bab perkahwinan dan majlis perkahwinan. Sesi melihat baju-baju pengantin dan contoh gambar pelamin serta album perkahwinan.   Kenapa anda wajib hadir ke sesi food [...]

Pakej Berbuka Puasa Iftar Ramadhan 2019

  Seperti tahun-tahun yang lepas kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd  juga ada menyediakan pakej iftar pada bulan puasa , khas untuk pelanggan yang bercadang nak membuat majlis berbuka puasa secara kecil-kecilan bersama ahli keluarga , rakan serta sahabat andai secara tertutup atau pun tidak . Malah anda boleh menempah pakej berbuka puasa yang kami sediakan dan disedekahkan kepada pihak masjid atau surau-surau terdekat di kawasan berhampiran anda . Kawasan yang kami boleh terima untuk pakej berbuka puasa [...]

Program Tajaan Ramadhan Berbuka Puasa Bersama Tim CKvengers

‏اليد العليا خير من اليد السفلى واليد العليا هي المنفقة واليد السفلى هي السائلة “Tangan yang di atas lebih baik dari tangan yang di bawah. Tangan di atas adalah orang yang memberi dan tangan yang dibawah adalah orang yang meminta.” (HR. Bukhari no.1429, Muslim no.1033) Kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd ada menjalankan satu PROJEK BERAMAL bersama tim ckvengers . Khas kami buka untuk bulan puasa RAMADHAN ini untuk semua umat islam seluruh Malaysia . Cara menyertai program amal ini sangat [...]

Promosi Pakej “MUSIM KAHWIN” March PERCUMA 200 pax Makanan & Photo Nikah !!!

Promosi terbaik khas untuk MUSIM ORANG KAHWIN dan cuti sekolah ini , admin nak offer korang harga KAW-KAW jimat !!! Pakej ni memang pakej cuci tangan , biar kami bantu anda semua yang bakal berkahwin menyelesaikan isu kewangan korang . Dan paling best korang boleh bayar secara ansuran dengan kami WAH BEST KAN . Jom jenguk Pakej Lengkap Dewan kami seperti dibawah ; Pakej Lengkap Kanopi seperti dibawah :   Promosi ni kami buka khas untuk semua bride yang booking pada bulan MARCH sahaja [...]

Bila mana kita bernikah / berkahwin dengan pasangan kita , maka sedari lah kita juga berkahwin dengan keluarga mereka.

  Pengertian perkahwinan Perkahwinan dalam bahasa arab ialah nikah yang bermaksud dihimpun atau cantum. Pada istilah syara’ pula, perkahwinan bermaksud akad yang menghalalkan persetubuhan antara lelaki dan perempuan mengikut syarat tertentu. Terdapat firman Allah ta’ala yang bermaksud; “dan kahwinkanlah orang-orang yang bujang (lelaki dan perempuan) diantara kamu, dan orang yang soleh dari hamba-hamba kamu, lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah akan memberi kekayaan kepada mereka dengan kurniaanNya, kerana Allah maha luas (rahmat dan limpah kurniaNya) , lagi maha mengetahui. ” Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: Tidak [...]