Tips

Bila mana kita bernikah / berkahwin dengan pasangan kita , maka sedari lah kita juga berkahwin dengan keluarga mereka.

  Pengertian perkahwinan Perkahwinan dalam bahasa arab ialah nikah yang bermaksud dihimpun atau cantum. Pada istilah syara’ pula, perkahwinan bermaksud akad yang menghalalkan persetubuhan antara lelaki dan perempuan mengikut syarat tertentu. Terdapat firman Allah ta’ala yang bermaksud; “dan kahwinkanlah orang-orang yang bujang (lelaki dan perempuan) diantara kamu, dan orang yang soleh dari hamba-hamba kamu, lelaki dan perempuan. Jika mereka miskin, Allah akan memberi kekayaan kepada mereka dengan kurniaanNya, kerana Allah maha luas (rahmat dan limpah kurniaNya) , lagi maha mengetahui. ” Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: Tidak [...]

Pakej Super Jimat RM10K Sahaja Untuk Pakej Lengkap Perkahwinan Khas Untuk 25 Pasangan Sahaja!

Ramai antara bakal pengantin yang mengadu dengan admin bajet perkahwinan tak cukup , yela mana dengan komitmen nya lagi dengan nak kahwin lagi nak kumpul duit lagi . Jadi kami di Cahaya Kristal Event Catering Sdn Bhd cuba mencari jalan penyelesaian , and yes pakej ni khas kami buat untuk semua memudahkan semua bakal pengantin . Apa yang anda akan dapat untuk pakej ini ?   Katering Lengkap     500 pax Kelengkapan Dewan atau Kelengkapan Kanopi Pekerja Meja Makan Beradap Berserta Deco Makan Beradap Pelamin Dewan / [...]

Dewan Perkahwinan Berkonsepkan Indoor Garden Dengan Tawaran Harga Serendah RM21,500* Untuk All In Package

Tahun 2019 ini , sudah ramai di kalangan bakal pengantin yang mencari Pakej Perkahwinan Termasuk Dewan / Hall  yang bertemakan Indoor Garden serta Modern Temporary , dengan tawaran harga yang Mampu Milik . Oleh itu kami di Cahaya Kristal telah pun menyediakan satu platform bagi memudahkan urusan perkahwinan bakal pengantin . Antara platform mudah yang kami sediakan ialah satu website yang memaparkan Dewan-dewan perkahwinan di lokasi yang mungkin anda bercadang melangsungkan perkahwinan . Bakal pengantin boleh terus klik link yang tertera https://www.dewanperkahwinan.com/ atau [...]

Promosi Awal Tahun 2019 Dengan Tawaran Harga Serendah RM13,900 Untuk Pakej Lengkap Perkahwinan

Promosi Pakej Lengkap Perkahwinan untuk awal tahun ni , kami buka khas untuk semua bakal pengantin yang bercadang melangsungkan majlis perkahwinan sepanjang 2019 sehingga March 2020 . Harga yang ditawarkan ialah Nett Price dan dijamin tiada cas tersembunyi . Kami turut menawarkan surat perjanjian serta hitam putih kepada pelanggan , untuk memudahkan lagi urusan serta sebagai bukti urusniaga antara pelanggan dan pihak katerer . Dibawah admin sediakan secara ringkas item yang tersenarai di dalam Pakej Promosi RM13,900 ini ; 1 Nasi Briyani (80%) 2 Nasi [...]

Perancangan Perkahwinan Seawal 1 Tahun , Bakal Pengantin Wajib Ambil Tahu

  Ramai antara pengantin yang tak tahu persediaan untuk majlis perkahwinan harus bermula seawal 1 tahun ini , ini kerana banyak persediaan yang perlu dilakukan antaranya tempahan katering , sewaan lokasi perkahwinan , dan juga persediaan majlis . Disini admin nak bantu bakal pengantin dengan membuat penerangan ringkas untuk rujukan bakal-bakal pengantin ; Sewaan Dewan Perkahwinan ( Dewan GOV cth dewan dbkl,mpaj,mbsa, mppj ) Tahukah anda sekiranya anda bercadang untuk buat majlis perkahwinan di Dewan , anda harus booking selewatnya 1 tahun sebelum [...]

Tips Diet Untuk Pengantin Lelaki Yang Mudah dan Dijamin Berkesan

  1.Amalkan Pemakanan Yang Sihat Amalan pemakanan yang sihat ialah salah satu anda dapat sihat dalam masa sama anda dapat menurun kan berat badan , ini kerana sebahagian besar berat badan kita berlebihan adalah disebabkan pemakanan kita yang tak sihat , sebagai contoh FAST FOOD dan juga JUNK FOOD yang telah menjadi salah satu rutin makanan wajib seharian kita salah satu nya MEE SEGERA . Walaupun kita sedar akan keburukan makanan tersebab tapi kita tetap juga jadikan ianya makanan sampingan kita .Percayalah [...]

Tips Persediaan Majlis Perkahwinan NO 3 , Korang Patut Take Note !

  Tetapkan Tarikh Perkahwinan Pemilihan tarikh selalunya berdasarkan perbincangan antara kedua buah keluarga , didalam adat tertetentu seperti MERISIK dan BERTUNANG , tetapi ada juga kedua buah keluarga yang berbincang tarikh kemudian hari dan ada yang berdasarkan pihak lelaki . Jadi amat lah penting untuk ada nya tarikh untuk majlis perkahwinan supaya segala persiapan untuk majlis perkahwinan .   2.  Pilih Lokasi / Dewan Perkahwinan Pemilihan lokasi perkahwinan ialah aspek penting dalam sesebuah majlis , ini kerana kita tak nak isu seperti tiada lokasi atau [...]

Kelebihan Mengahwini Anak Pertama , Take Note Guys !

Ramai yang berkata mengahwini anak pertama seumpama mengahwini seorang leader kerana sikap mereka yang tegas , berdikari serta kuat dari segi mental dan emosi . Pendirian anak sulung tak akan sama dengan yang lain . Kekuatan mereka memang tiada tandingannya . Hanya yang pernah melalui akan memahami. Bila mana ada berkahwin dengan anak pertama tak kiralah lelaki atau perempuan , anda kena tahu satu walaupun sifat mereka seperti itu , mereka amat lah bertanggungjawab serta amat suka kan perhatian . Jika [...]

Koleksi Baju Sanding Bertemakan Songket Paling Trending 2018

Ramai dikalangan bakal pengantin yang mengidamkan mengenakan busana songket sekurang kurangnya sekali dalam seumur hidup , dan masa yang terbaik ialah pada hari bahagia iaitu hari perkahwinan. Dan songket sendiri memberi makna yang mendalam untuk kita berbangsa Melayu , kerana setiap adat negeri yang terdapat di Malaysia mempunyai adat tersendiri . Jika ingin disenaraikan jenis songket , tak tersenarai rasanya , jadi dibawah ialah pilihan baju songket yang sering menjadi pilihan bakal-bakal pengantin untuk digayakan pada hari majlis . Mermaid Songket Ini [...]

Fiesta Pengantin CahayaKristal 2018 Vol.1

Yang ditunggu-tunggu sudah tiba , Fiesta Pengantin CahayaKristal 2018 bakal temui anda bermula Oktober ini dan akan tamat pada 29 Dis 2018 , Sepanjang bulan Fiesta Pengantin CahayaKristal 2018 ini , bakal pengantin yang menempah pakej dengan kami layak untuk join contest kami dengan hadiah yang menarik dan bakal pengantin boleh save duit sehingga RM2,500. Dan semua bakal pengantin layak untuk join contest ini tiada syarat yang ditetapkan melainkan anda booking sahaja pakej perkahwinan bersama kami . Dan khas untuk [...]