Tips

PAKEJ KAHWIN LENGKAP/MUDAH/JIMAT 2021/2022, PENJIMATAN SEHINGGA RM1,000!!

Rasulullah SAW pernah bersabda:ثَلاَثَةٌ حَقٌّ عَلَى اللَّهِ عَوْنُهُمُ الْمُجَاهِدُ فِ سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُكَاتَبُ الَّذِي يُرِيدُ الأَدَاءَ وَالنَّاكِحُ الَّذِي يُرِيدُ الْعَفَافَMaksudnya: Tiga golongan yang Allah SWT menetapkan atas diri-Nya untuk membantu mereka: orang yang berjihad pada jalan Allah, hamba yang mukatab yang ingin membayar harga tebusannya dan orang yang berkahwin dengan sebab mahu menjaga kehormatan dirinya”Riwayat al-Tirmidhi (1655), al-Nasa’I (3218) Untuk tahun ini kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd ada menawarkan harga pakej lengkap perkahwinan serendah RM8.50* per pax. [...]

PKP 3.0,PAKEJ KAHWIN NIKAH ONLINE BAJET

Kami menyediakan pakej nikah online bajet . Apa tu nikah online bajet ? Secara am nya kami menyediakn keperluan seperti baju nikah , make up nikah , photografer , mini pelamin serta makanan by pack . Walaupun anda hanya nikah ONLINE dan tiada majlis ini tak bermakna anda tidak boleh merasai suasana nikah seperti sebelum covid 19 . Harga yang di tawarkan ? Serendah RM3,000 sahaja , yes RM3,000 SAHAJA !! .Jenis menu set makanan yang anda boleh pilih [...]

PAKEJ KAHWIN MAMPU MILIK DI MUSIM PKPB 2020/2021

Buat yang nak buat majlis di musim ovid ni mesti ramai nak buat majlis dalam pax yang kecil , jadi admin nak perkenalkan pakej mampu milik kami yang sesuai dengan situasi sekarang . Yang pasti sekiranya anda nak kelainan dalam menu makan , kami nak tawarkan pakej nasi arab kami dengan rasa yang lain daripada lain , khas untuk di musim covid ni sahaja . nasi arab buffet pakej kahwin nasi arab 2021 nasi arab you can trust nasi arab you can trust nasi [...]

Tips Menjalankan Majlis Kahwin Di Musim COVID 19

Majlis Kahwin Ramai bakal pengantin yang risau dengan keadaan semasa sekarang tambahan kes covid sekejap naik sekejap turun . Jangan kita lupa untuk norma baru sekarang penjagaan SOP adalah penting baki mengelakan penularaan jangkitan covid anda kita + kita sebolehnya tak nak jadi pencetus kluster baru . Oleh itu , admin nak share sedikit tips ringkap , bagaimana nak buat majlis kahwin di musim covid . 1. LOKASI MAJLIS Lokasi majlis adalah satu ISU utama dalam nak buat majlis ni [...]

RM15,800 Pakej Lengkap Perkahwinan TERMASUK Dewan !!!

promosi akhir tahun 2020 Sempena PKPP ni dan ramai yang mencari pakej inc hall dengan tawaran harga yang CONFIRM MAMPU MILIK . Harga di atas ialah untuk 500 PAX tetamu . Detail pakej seperti di bawah : KATERING Nasi Briyani (80%) Nasi Putih (20%) Ayam Masak Merah Daging Masak Hitam Dalca Sayur Acar Jelatah Buah Oren Papedom Air Putih Bubur Manis [...]

Jemputan ke OPEN DAY ( SPECIAL EDITION)

Open Day Cahaya Kristal 2020 Anda bakal berkahwin ? Masih tak jumpa pakej kahwin yang menetapi bajet anda ? Masih tak boleh buat keputusan ? Jom jumpa kami di OPEN DAY kami pada : Tarikh : 29hb Ogos 2020 Lokasi : Butik Anggun Couture Subang Bestari, Shah Alam Masa : 10.30AM-4.30PM . Boleh hubungi kami di talian tertera untuk kami book slot masa anda : PUAN IJA 0182052008 Pakej kahwin kami serendah RM7.50* sahaja per pax . pakej buffet murah

Katering Kahwin Murah Bajet 2020/2021 Serendah RM7.50* per pax.

katering kahwin murah selangor 2020/20201 Korang mencari katering kahwin dengan tawaran harga super jimat , super murah , super save ? Kami sememangnya pilihan tepat korang !! Dah jangan penat cari jauh-jauh lagi . Biar kami bantu korang memudahkan urusan majlis korang . Hubungi kami untuk keterangan lanjut : Puan Ija -0182052008

Pakej Katering Kahwin Bajet 2020 RM13,800/1000 pax.

Korang mencari pakej kahwin dengan tawaran harga paling berpatutan ?Bajet korang terhad ? Korang still konfius dengan SOP MKN untuk event wedding ?Korang mencari pihak ketere yang boleh offer korang sistem pembayaran secara ansuran ?Masih tak jumpa pakej yang boleh korang boleh percaya [...]

Jimat RM1,800 dengan Menempah Pakej Lengkap Perkahwinan RM14,800* untuk 1000 pax 2020/2021

Sempena HUJUNG TAHUN 2020 ni . Crazy Offer 👉 RM16,600 @1000pax Tapi kini kita tawarkan dgn harga :- 👉🎉 RM14,800 @1000pax DISKAUN TAHUN 2020 RM1800.00!!!! —————————— Berikut item di dlm pakej… MENU —- ▶️Nasi Beriyani 80% ▶️Nasi Putih 20% ▶️Ayam Masak Merah/Ayam Goreng Berempah ▶️Daging Masak Hitam ▶️Dalca Sayur ▶️Papedom ▶️Buah Oren Sunkist ▶️Drinking Water 1.5L PERALATAN SAJIAN & SERVIS —- 2 Set Golden Bell & Roll Top Chaffing Dish 60% Peralatan Sajian Tetamu ( Buffet ) 10 Set Peralatan Sajian Pengantin & VIP 2 Set Dome & Peralatan VIP 9 org Pelayan Sajian Beruniform 1 Ketua Pelayan KELENGKAPAN MAJLIS —- Jika – ( [...]

PAKEJ KAHWIN/NIKAH SEMASA PKPB SERENDAH RM2,800 SAHAJA UNTUK ALL IN ONE*.

Anda bercadang untuk bernikah semasa PKPB ini dan masih belum jumpa katerer yang boleh bantu anda menguruskan majlis , biar kami bantu anda untuk mudahkan urusan majlis anda . Walau jumlah tetamu terhad , ini tak bermaksud kemeriahan mendirikan masjid tidak dapat diabadikan . Malah kita jadikan ia lebih bermakna dengan norma baharu . Kami menyediakan dua pakej , yang berbeza hanya pilihan menu makanan yang di tawarkan . Harga yang ditawarkan untuk menu orang kahwin adalah [...]