Uncategorized

Tips Persediaan Nikah “On the spot” musim COVID 19.

Di musim covid ni banyak pekara yg kita rancang boleh berubah serta merta , yelah semua berdasarkan isi kes covid 19 semasa . m Sebagai contoh dah rancang majlis kahwin pada minggu ni tapi tiba -tiba kerajaan keluarkan akta PKPB jadi tak boleh buat majlis . Jadi mesti segala perancangan majlis korang terbatal 100% yelah kena tangguh majlis nikah dan majlis kahwin . Jadi admin nak share tips macam mana korang nak handle situasi ni . Call atau double check dengan tok [...]

LEBIH BERBALOI & JIMAT TEMPAH PAKEJ KAHWIN INI SEBELUM RAYA NANTI.

Baru-baru ni, ramai terpaksa menangguhkan majlis perkahwinan & hanya meraikan majlis nikah dalam majlis tertutup sahaja. Berkemungkinan, kesemua majlis akan diraikan selepas RAYA PUASA pada bulan Jun 2020 nanti. Dikala musim Covid-19 yang bawa kesusahan kepada kita semua sekarang. Dengan perintah KAWALAN PERGERAKKAN oleh pihak kerajaan, ramai juga bakal pengantin terpaksa SURVEY PAKEJ-PAKEJ melalui ONLINE & tidak dapat berjumpa dengan KONSULTAN kami. Dan ada juga terpaksa bercuti TANPA GAJI, malah terbantu untuk menyimpan duit untuk majlis kahwin akan datang. DISINI KAMI TELAH MELANCARKAN [...]

Tips Kahwin Dengan Bajet Paling Minimum.

Catering Shah Alam 2019 TETAPKAN BAJET PERKAHWINAN ANDA DAN STICK DENGAN AMOUNT TERSEBUT. Kenapa pentingnya untuk kita tetapkan bajet perkahwinan ? dan kenapa pentingnya kita untuk stick dengan amount tersebut ? Jawapannya mudah dan ringkas , ini bagi memastikan kita ( bakal pengantin ) tak over bajet atau berbelanja luar dari bajet kemampuan kita BUAT PLANNING UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN SEAWAL 1 TAHUN SEBELUM MAJLIS Kenapa kita perlu planning awal ? mudah sebab ekonomi , why ekonomi ? sebab jika kita bandingkan [...]

Pakej Katering Kahwin Murah Shah Alam/Klang/Subang/KL/Kajang/Putrajaya/Bangi

katering shah alam Kami merupakan katering kahwin yang menyediakan pakej perkahwinan lengkap dan juga menyediakan pakej katering makanan sahaja . Antara perkhidmatan lain yang kami tawarkan ialah : Katering NIKAH / TUNANGKatering AQIQAH / BERENDOIKatering MAJLIS KOPRAT / JAMUAN OFIS Katering MAJLIS HARI JADI / MAJLIS KERAMAIAN / DOA SELAMAT Kepakaran kami ialah menyediakan perkhidmatan katering kahwin , untuk katering kahwin pelanggan boleh menempah mengikut pakej yang kami sediakan . Minimum pax untuk majlis sanding 400 pax sehingga paling max ialah [...]

Dewan Perkahwinan Menawarkan Konsep Klasik Modern Dengan Harga Yang Berpatutan.

  Dengan keluasan dewan yang boleh memuatkan seramai 400 orang tetamu dalam satu-satu masa , dan dilengkapi dengan kemudahan penghawa dingin , tandas serta surau yang luas dan selesa , menarik minat ramai bakal pengantin untuk menjadikan dewan ini sebagai lokasi majlis perkahwinan mereka serta konsep kayu dan juga kain renda memberi kesan tradisional serta klasik pada dewan tersebut menarik minat bakal pengantin .   Dewan ini amat sesuai untuk majlis perkahwinan , majlis hari jadi atau untuk majlis tertutup . Dengan [...]

Bakal Pengantin Wajib Baca Kalau Tak Nak Rugi Besar Masa Wedding Korang

Ramai antara bakal pengantin yang tak tahu atau pun tahu tapi hanya ambil mudah , dan pengakhiranya menyesal dan rugi , apakah yang dimaksudkan admin ini ialah promosi yang pihak Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd beri pada para pelanggan yang tak masuk akal iaitu PERCUMA 30% makanan pada hari majlis , cuba bayangkan anda tempah 1000 pax dan pihak katering beri lagi 300 px makanan percuma ? disini anda dapat berjimat sehingga RM3,000 , jangan tak percaya [...]

Langkah-Langkah Permohonan Perkahwinan Untuk Bakal Pengantin Perempuan , Anda Wajib Baca .

MAKLUMAT UMUM¬† Menurut pandangan Islam, perkahwinan adalah salah satu ibadah. Oleh itu, ia perlu dilaksanakan mengikut ketetapan syariat. Melalui perkahwinan, seseorang itu dapat membina keluarga dan ini adalah suatu saluran untuk seseorang itu menunaikan ibadah iaitu dengan membelanjakan wang untuk keperluan keluarganya, memberikan pendidikan, menunaikan solat berjemaah dan sebagainya. Allah swt. telah berfirman dalam Surah Ar Rum: ayat 21 yang bermaksud: “Di antara tanda-tanda kekuasaanNya ialah Dia (Allah) menciptakan pasangan-pasangan (jodoh) bagi kamu dari (makhluk) jenis kamu sendiri, agar kamu cenderung kepadanya [...]