Uncategorized

Dewan Perkahwinan Menawarkan Konsep Klasik Modern Dengan Harga Yang Berpatutan.

  Dengan keluasan dewan yang boleh memuatkan seramai 400 orang tetamu dalam satu-satu masa , dan dilengkapi dengan kemudahan penghawa dingin , tandas serta surau yang luas dan selesa , menarik minat ramai bakal pengantin untuk menjadikan dewan ini sebagai lokasi majlis perkahwinan mereka serta konsep kayu dan juga kain renda memberi kesan tradisional serta klasik pada dewan tersebut menarik minat bakal pengantin .   Dewan ini amat sesuai untuk majlis perkahwinan , majlis hari jadi atau untuk majlis tertutup . Dengan [...]

Bakal Pengantin Wajib Baca Kalau Tak Nak Rugi Besar Masa Wedding Korang

Ramai antara bakal pengantin yang tak tahu atau pun tahu tapi hanya ambil mudah , dan pengakhiranya menyesal dan rugi , apakah yang dimaksudkan admin ini ialah promosi yang pihak Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd beri pada para pelanggan yang tak masuk akal iaitu PERCUMA 30% makanan pada hari majlis , cuba bayangkan anda tempah 1000 pax dan pihak katering beri lagi 300 px makanan percuma ? disini anda dapat berjimat sehingga RM3,000 , jangan tak percaya [...]

Langkah-Langkah Permohonan Perkahwinan Untuk Bakal Pengantin Perempuan , Anda Wajib Baca .

MAKLUMAT UMUM  Menurut pandangan Islam, perkahwinan adalah salah satu ibadah. Oleh itu, ia perlu dilaksanakan mengikut ketetapan syariat. Melalui perkahwinan, seseorang itu dapat membina keluarga dan ini adalah suatu saluran untuk seseorang itu menunaikan ibadah iaitu dengan membelanjakan wang untuk keperluan keluarganya, memberikan pendidikan, menunaikan solat berjemaah dan sebagainya. Allah swt. telah berfirman dalam Surah Ar Rum: ayat 21 yang bermaksud: “Di antara tanda-tanda kekuasaanNya ialah Dia (Allah) menciptakan pasangan-pasangan (jodoh) bagi kamu dari (makhluk) jenis kamu sendiri, agar kamu cenderung kepadanya [...]

Langkah-Langkah Mengelakkan Orang Ke-3 Dalam Perhubungan

Terkadang isu orang ke 3 ni menjadi macam pekara biasa , yelah malah ada yang berani secara terang terangan . Ramai yang terluka jika hal ni terjadi . Sebelum terjadi baik kita prepare diri kita bagi mengelakkan isu ini terjadi . Didalam setiap hubungan , pasti ada isu orang ketiga , baru baru ni banyak viral tentang kecurangan pasangan dengan ada orang ke-3 . kadang-kadang kita tak tahu cara mengangi orang ke3 . Kita boleh membendung pekara ini dari terjadi [...]

Bagaimana sikap fanatik bermain game , memberi effect kehidupan seharian anda ?

Kadang-kadang bila kita terlampau suka dengan 1 game tu , kita mula menjadi fanatik . Apa itu fanatik ? Pengertian Fanatik adalah suatu istilah yang digunakan untuk menyebut suatu perilaku yang menunjukkan ketertarikan terhadap sesuatu secara berlebihan. Dan kadang-kadang kita tak sedar yang kita ni menjadi fanatik . Antara ciri-ciri anda telah pun menjadi fanatik terhadap sesuatu game tersebut . Bermain game tak kira masa Main game dalam masa yang lama Hilang fokus Tak perdulikan orang sekeliling Jika anda ada ciri-ciri diatas anda patut alert sebab sekali kita [...]

Kenapa Perempuan Obses dengan Bergambar

Perempuan selalu dikaitkan dengan pekara seperti terlampau suke bergambar ,erti kata lain “selfie” . Secara hakikatnya namanya perempuan , dia memang akan suka dengan benda yang cantik . Jadi am nye ia memang salah satu sifat mereka Antara sebab-sebab perempuan suka bergambar Positif Dapat membina keyakinan diri Dapat menyimpan kenangan Kepuasan diri sendiri Dapat kongsi gambar dengan orang lain Dapat kongsi “moment” dengan orang lain Negetif Menarik minat orang yang berniat tak baik Memori HP cepat full Buat orang lain tak selesa  Dia rasa die cantik dari orang lain Isu suke bergambar [...]

Kahwin di Usia Muda Apa Kesannya Kepada Kita ?

  Sekarang isu yang tengah menjadi bualan ramai ialah isu berkahwin diusia muda . Dan isu ini mencari perdebatan antara netizen . Ramai yang menyokong dan juga ramai juga yang tidak setuju dengan perkahwinan diusia muda . Disini admin nak mengulaskan sedikit sebanyak kesanya isu perkahwinan diusia muda dengan kita semua . Dimana rasional nya , sama sama kita baca dan cuba cari jawapannya. Jika diikutkan antara negara Asia , Malaysia antara negara  yang mempunyai purata kahwin diusia muda paling tinggi  , berbanding [...]

Ciri-Ciri Lelaki Idaman Perempuan . Lelaki Wajib Ambil Tahu

  Perempuan ni kadang-kadang die bukan nak yang macam dalam drama Korea tu pun , cukup sekadar boleh buat tersenyum da bersyukur panjang . Disini admin nak sharekan sedikit perkongsian Ciri-ciri lelaki idaman wanita. 1. Menjadi Pendengar yang Setia Menjadi pendegar yang baik bunyi macam mudah tapi bila kita lama bersama pasangan kita , kadang isu ni pun boleh menjadi sebab untuk bertengkar . Menjadi peendegar yang setia ,ialah ciri penting yang selalu perempuan harapkan . Kadang perempuan ni dengan meluah , bercakap dan [...]

Tips Berjimat Dalam Memilih Barang Hantaran

Banyak yang menganggap bab pemilihan barang hantaran anda isu bukan besar dan ramai juga yang banyak membazir dalam bab barang hantaran ini . Jika ambil mudah isu nampak mudah ni sebenarnya boleh buat anda dan pasangan bertengkar . Disini admin nak share sedikit tip yang bermanfaat untuk bakal-bakal pengantin . Tetapkan bajet untuk barangan hantaran  Hal ni nampak remeh tapi jika kita amal kan memang sangat membantu . Tetapkan bajet untuk barang hantaran , tujuan utama hanya satu supaya kita tak over [...]

5 Tips Mudah Jimat Berlanja Kahwin yang Ramai Tak Tahu

  Bukak je topik bab majlis kahwin ni , ramai la mula yang garu kepala , dan ada jugak jadikan sebagai alasan tak nak berkahwin kerana kos perkahwinan yang tinggi . Tambahan pula kena pula jika pasangan nak majlis “wedding of the year”. Dengan keadaan ekonomi sekarang lagi , memang ramai yang berkira-kira. Disini admin nak share tips simple macam mana nak JIMAT KAN KOS MAJLIS PERKAHWINAN . Caranya mudah cuma perlaksanaan dan penerimaan kita je kena betul ya 1)Set kan kos berlanja [...]