Langkah-Langkah Mengelakkan Orang Ke-3 Dalam Perhubungan

Langkah-Langkah Mengelakkan Orang Ke-3 Dalam Perhubungan

Orang-ke-3

Terkadang isu orang ke 3 ni menjadi macam pekara biasa , yelah malah ada yang berani secara terang terangan . Ramai yang terluka jika hal ni terjadi . Sebelum terjadi baik kita prepare diri kita bagi mengelakkan isu ini terjadi .

Didalam setiap hubungan , pasti ada isu orang ketiga , baru baru ni banyak viral tentang kecurangan pasangan dengan ada orang ke-3 . kadang-kadang kita tak tahu cara mengangi orang ke3 . Kita boleh membendung pekara ini dari terjadi dengan jangan lakukan pekara dibawah .

1.Jika ada masalah dengan pasangan jangan bercerita dengan orang luar , tambahan berlainanjantina . Sebab utama hanya satu , kita tak tahu jika masalah yang kita cerita pada orang tersebut sebenarnya membantu atau tidak , tambahan lain jantina.

2. Jangan membandingkan pasangan kita dengan orang lain , ( perempuan lain atau lelaki lain ) ,                   pekara tersebut nampak seperti hal yang kecil , tapi tanpa sedar kita melukakan hati pasangan .

3. Banyakan Beribadat kepada Allah dan memohon perlindungan Allah . Semoga hubungan yang                   dijalinkan mendapat keberkatan Allah dan dijauhkan dari hasutan syaitan .

tumblr_maouvegdrC1repqzmo1_400

4. Setiap kali didekati oleh orang lain yang cuba menjadikan kita tempat meluahkan masalah dan                 perasaan , cuba memberi nasihat yang baik-baik dan menjaga hubungan sesama sendiri . Jaga                   pergaulan dan jika berterusan bawa ke pihak yang sepatutnya .

5. Jangan sesekali membuka ruang untuk korang lain masuk dalam hubungan kita . Gaduh seteruk                mana sekali pun jangan jadikan ianya alasan untuk kita berlaku curang .

Apa-apa tindakan yang kita nak lakukan , semuanya harus berlandaskan agama , jangan jadikan marah , dan kehendak sebagai pendoman kita . Dan engat Allah tak akan menguji kita melebihi kemampuan kita sendiri .

 

Share this post

Leave a Reply