Perancangan Perkahwinan Seawal 1 Tahun , Bakal Pengantin Wajib Ambil Tahu

Perancangan Perkahwinan Seawal 1 Tahun , Bakal Pengantin Wajib Ambil Tahu

 

Ramai antara pengantin yang tak tahu persediaan untuk majlis perkahwinan harus bermula seawal 1 tahun ini , ini kerana banyak persediaan yang perlu dilakukan antaranya tempahan katering , sewaan lokasi perkahwinan , dan juga persediaan majlis .

Disini admin nak bantu bakal pengantin dengan membuat penerangan ringkas untuk rujukan bakal-bakal pengantin ;

  1. Sewaan Dewan Perkahwinan ( Dewan GOV cth dewan dbkl,mpaj,mbsa, mppj )

Tahukah anda sekiranya anda bercadang untuk buat majlis perkahwinan di Dewan , anda harus booking selewatnya 1 tahun sebelum tarikh majlis perkahwinan anda . Anda boleh booking dewan dulu sekiranya anda sudah mempunyai tarikh . Ini bagi mengelakkan masalah seperti dewan penuh di lokasi yang anda bercadang untuk anda buat majlis .

 

2. Tempahan Katering

Tempahan katering , sebaik nya dilakukan seawal 1 tahun ini kerana anda dapat planning awal untuk perjalanan majlis anda . Tak perlu rushing , dan selalunya anda akan dapat grab harga lebih berbaloi sekiranya anda booking pakej katering awal .

 

Semoga dengan perkongsian ringkas ini dapat membantu bakal pengantin sedikit sebanyak untuk menjayakan majlis perkahwinan anda .

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan berkenaan pakej perkahwinan atau berkenaan majlis perkahwinan boleh terus hubungi perunding perkahwinan kami untuk keterangan lanjut ;

Puan Ija

+6018 205 2008

 

Share this post