Perbezaan Cara Berfikir Antara Perempuan & Lelaki Anda Wajib Baca !

Perbezaan Cara Berfikir Antara Perempuan & Lelaki Anda Wajib Baca !

Baju pengantin bertemakan warna lembut

Selalu orang kaitkan cara pemikiran lelaki dan perempuan , yelah secara am nya memang sangat berbeza . Perempuan ni boleh diketegorikan sebagai makhluk yang unik , yelah apa yang diorang fikir dan cara diorang berfikir sangat berbeza dengan perempuan.

Cara lelaki berfikir pula sangat berbeza . Kebanyakkan mereka berfikir untuk jangka masa panjang . Contohnya jika bab pengurusan duit dan lain lain , tapi ini tak bermaksud yang perempuan ni tak berfikir macam itu ya .

24796718_2017730538473408_2057927645726118951_n

Sama juga dalam bab persediaan perkahwinan kebanyakkan lelaki hanya berfikir untuk bernikah dan buat majlis yang simple simple malah baju perkahwinan pada mereka pun semua sama sahaja , walaupun hakikatnya banyak perbezaan . Perempuan berfikir dalam bentuk yang lain contoh baju kurung terdapat banyak jenis ada kurung modern ada kurung pendek ada kurung kedah .

Bab pilihan warna lagi lah menunjukkan banyak perbezaan cara lelaki dan perempuan berfikir . Pada perempuan setiap warna memberi kesan yang berbeza . Pada lelaki jika warna unggu ianya ialah unggu pada perempuan unggu ada beberapa jenis , contohnya dark purple , soft purple , violet , lavender dan lain-lain.

Kesimpulannya cara mungkin berbeza , tapi itu yang membuatkan kita saling melengkapi . Ada jugak orang berfikir cara yang berbeza . Jadi jangan stress chill up ok .

Share this post

Leave a Reply