Perempuan Berbadan Besar , Siapa Cakap Tak Cantik ?

Perempuan Berbadan Besar , Siapa Cakap Tak Cantik ?

Dengar je perkataan berbadan besar ramai yang beranggapan mereka tak cantik .Sedangkan cantik itu adalah sesuatu yang subjektif . Kita ja yang prajudis yang menghukum orang yang berlainan test dengan kita .Isu ni sama juga dengan warna kulit , bila orang tu kulit gelap kita beranggapan die tak camtik dan lain-lain .

IMG_20171011_195545_380

Putih ke Gelap ke kurus ke berbadan besar ke , itu bukan isu untuk kita judge orang itu cantik atau tidak , semua terpulang pada diri sendiri . Jika pandai jaga kebersihan , kekemasan dan penampilan diri dah cukup buat kita cantik .

Tambahan ramai lelaki sekarang dan berubah teste mungkin dulu suka dengan yang berbadan halus . Sekarang ramai prefer perempuan yang “chubby” . Ha bukan orang tak suka ramai je yang suka . Cuma ada segelintir sahaja yang masih berpendapat perempuan tak kurus  tak cantik .

Isu ni jugak ramai dikalangan bakal pengantin kami jadi terlampau stres yela risau “makcik-makcik bawang” bersuara kan . Sebenarnya kita sendiri kena ubah persepsi kita berkenan konsep cantik itu sendiri .

Jadi jangan stress just jadi diri kita sendiri . Jika nak dapatkan khidmat percuma konsultusi boleh hubungi kami . InsyaAllah kami bantu mana yang termampu .

 

Share this post

Leave a Reply