Tag - tips kahwin

Cara Berjimat Untuk Majlis Perkahwinan

1.Rancang Perbelanjaan Kewangan ialah isu yang penting dalam merancang perkahwinan , hanya kita sendiri yang tahu dan faham sama ada kita mampu atau pun tidak . Kenali kemampuan diri sendiri , dan selalu tanya diri mapu ke kita nak buat wedding jemput sampai 1000 orang makan , sedangkan kita sendiri pun makan kais pagi makan pagi kais petang makan petang . Ini bukan bermakna korang tak boleh buat majlis , tapi buat ikut kemampuan . Rancang dengan pasangan anda [...]

Kelebihan Mengahwini Anak Pertama , Take Note Guys !

Ramai yang berkata mengahwini anak pertama seumpama mengahwini seorang leader kerana sikap mereka yang tegas , berdikari serta kuat dari segi mental dan emosi . Pendirian anak sulung tak akan sama dengan yang lain . Kekuatan mereka memang tiada tandingannya . Hanya yang pernah melalui akan memahami. Bila mana ada berkahwin dengan anak pertama tak kiralah lelaki atau perempuan , anda kena tahu satu walaupun sifat mereka seperti itu , mereka amat lah bertanggungjawab serta amat suka kan perhatian . Jika [...]

Bercinta Sebelum Nikah VS Bercinta Selepas Nikah .

Kali ni admin nak share sedikit Fakta dan Auta yang selalu sangat kita dengar berkenaan bercinta sebelum nikah dan bercinta selepas nikah . Ramai yang berdebat bila isu ini dibicarakan , antaranya ramai yang berkata perlunya bercinta sebelum mendirikan rumah tangga supaya dapat kenal hati budi pasangan dengan lebih details . Tapi ramai juga yang tidak setuju dengan berkata bercinta selapas bernikah adalah lah lebih baik dan menjauhkan maksiat . Sebenarnya 2,2 hal tersebut boleh mendatangkan kesan yang baik dan [...]