Tag - tips perkahwinan

Kelebihan Mengahwini Anak Pertama , Take Note Guys !

Ramai yang berkata mengahwini anak pertama seumpama mengahwini seorang leader kerana sikap mereka yang tegas , berdikari serta kuat dari segi mental dan emosi . Pendirian anak sulung tak akan sama dengan yang lain . Kekuatan mereka memang tiada tandingannya . Hanya yang pernah melalui akan memahami. Bila mana ada berkahwin dengan anak pertama tak kiralah lelaki atau perempuan , anda kena tahu satu walaupun sifat mereka seperti itu , mereka amat lah bertanggungjawab serta amat suka kan perhatian . Jika [...]

Persediaan Nikah , Bersediakah Anda Dari Segi Emosi & Mental?

Alam berumah tangga bukan lah sesuatu yang kita boleh jadikan bahan gurauan , sekadar saling cinta mencintai tak cukup untuk menjamin kebahagian . Selalu kita sibuk dengan hal hal yang nyata seperti persediaan untuk majlis perkahwinan dan juga nikah , tetapi kita lupa untuk membuat persediaan dalaman dan emosi . Perkahwinan itu sendiri ialah sebuah tanggungjawab baru yang bakal dipikul sepanjang umur . Buat yang bakal bergelar “suami” harus lah kita sedar dan pahami bila mana akad nikah itu berjalan [...]

Bakal Pengantin Wajib Baca Kalau Tak Nak Rugi Besar Masa Wedding Korang

Ramai antara bakal pengantin yang tak tahu atau pun tahu tapi hanya ambil mudah , dan pengakhiranya menyesal dan rugi , apakah yang dimaksudkan admin ini ialah promosi yang pihak Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd beri pada para pelanggan yang tak masuk akal iaitu PERCUMA 30% makanan pada hari majlis , cuba bayangkan anda tempah 1000 pax dan pihak katering beri lagi 300 px makanan percuma ? disini anda dapat berjimat sehingga RM3,000 , jangan tak percaya [...]