Tips Kahwin Dengan Bajet Paling Minimum.

Tips Kahwin Dengan Bajet Paling Minimum.

Catering Shah Alam 2019
  • TETAPKAN BAJET PERKAHWINAN ANDA DAN STICK DENGAN AMOUNT TERSEBUT.

Kenapa pentingnya untuk kita tetapkan bajet perkahwinan ? dan kenapa pentingnya kita untuk stick dengan amount tersebut ?

Jawapannya mudah dan ringkas , ini bagi memastikan kita ( bakal pengantin ) tak over bajet atau berbelanja luar dari bajet kemampuan kita

  • BUAT PLANNING UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN SEAWAL 1 TAHUN SEBELUM MAJLIS

Kenapa kita perlu planning awal ? mudah sebab ekonomi , why ekonomi ? sebab jika kita bandingkan pasaran harga dengan tahun lepas 2018 harga barangan basah dan juga lain-lain jauh lebih rendah berbanding hari ini .

Jadi jika anda boleh buat pilihan untuk menempah pakej katering , pelamin,doorgift, hall dan lain-lain why korang dah start dari sekarang ja .

Percayalah korang boleh save bajet korang around 20%-30% .

  • TEMPAH PAKEJ ATAU KEPERLUAN KAHWIN SEMASA PROMOSI

Kenapa kita perlu tempah ketika promosi ? sebab masa ini lah kita boleh grab sebanyak yang boleh diskaun supaya kita dapat save kan bajet yang kita nak spent .

Jadi jangan terlampau banyak survey , risau korang terlepas apa yang dah ada depan mata .

  • HAD KAN JEMPUTAN TETAMU KE MAJLIS PERKAHWINAN ANDA .

Buat majlis kahwin ikut kemampuan korang sahaja . Jika perlu buat sahaja majlis nikah dengan jamuan makan ringan-ringan sahaja .

Tak perlu rasa terbeban dengan sesuatu yang bukan kewajiban .

  • PAKAI BAJU NIKAH DENGAN BAJU SEDIA ADA SAHAJA , MAKE UP SENDIRI DAN BUAT MAJLIS COMBINE ANTARA LELAKI & PEREMPUAN .

Jika kemampuan anda terhad buat sahaja apa yang perlu , tak perlu sehingga ikat perut .

Zaman sekarang bukan zaman yang korang kene utamakan semua ni , lebih banyak keutamaan selepas berkahwin .

Sebarang pertanyaan berkenaan pakej perkahwinan atau tips berkenaan perkahwinan , jangan malu jangan segan boleh terus hubungi admin di talian tertera :

Puan Ija – 018 205 2008

Share this post