Tips Persediaan Majlis Perkahwinan NO 3 , Korang Patut Take Note !

Tips Persediaan Majlis Perkahwinan NO 3 , Korang Patut Take Note !

 

  1. Tetapkan Tarikh Perkahwinan

Pemilihan tarikh selalunya berdasarkan perbincangan antara kedua buah keluarga , didalam adat tertetentu seperti MERISIK dan BERTUNANG , tetapi ada juga kedua buah keluarga yang berbincang tarikh kemudian hari dan ada yang berdasarkan pihak lelaki .

Jadi amat lah penting untuk ada nya tarikh untuk majlis perkahwinan supaya segala persiapan untuk majlis perkahwinan .

 

2.  Pilih Lokasi / Dewan Perkahwinan

Pemilihan lokasi perkahwinan ialah aspek penting dalam sesebuah majlis , ini kerana kita tak nak isu seperti tiada lokasi atau dewan yang berdekatan dengan rumah atau area yang anda bercadang untuk buat majlis .

Sekiranya anda bercadang untuk buat majlis di dewan , anda wajib untuk menempah dewan selewatnya 1 tahun sebelum majlis bagi mengelakkan isu fully book .

 

3. Tempah Katering

Pemilihan katering dan survey katering adalah sesuatu yang harus dititik beratkan , jadi digalakkan bride untuk membuat perancangan seawal 1 tahun sebelum . Dan Waktu yang paling sesuai untuk menempah katering ialah diwaktu promosi , ini kerana anda boleh save budget sebanyak yang mungkin untuk mengurangkan kos perkahwinan anda .

Semoga perkongsian ini dapat membantu sedikit sebanyak untuk memudahkan urusan bakal-bakal pengantin dalam perancangan untuk majlis perkahwinan anda , dan jangan lupa jadikan kami di Cahaya Kristal Event & Catering Sdn Bhd sebagai salah satu katering untuk anda survey .

Hubungi pegawai pemasaran kami untuk maklumat lanjut  ;

Puan Ija
018 205 2008

 

Share this post