Tips Persediaan Nikah “On the spot” musim COVID 19.

Tips Persediaan Nikah “On the spot” musim COVID 19.

Di musim covid ni banyak pekara yg kita rancang boleh berubah serta merta , yelah semua berdasarkan isi kes covid 19 semasa . m

Sebagai contoh dah rancang majlis kahwin pada minggu ni tapi tiba -tiba kerajaan keluarkan akta PKPB jadi tak boleh buat majlis . Jadi mesti segala perancangan majlis korang terbatal 100% yelah kena tangguh majlis nikah dan majlis kahwin .

Jadi admin nak share tips macam mana korang nak handle situasi ni .

  • Call atau double check dengan tok kadi yang menguruskan pernikahan korang , boleh x nak set masa nikah asap ( secepat yang mungkin )
  • Call mak ayah keluarga terdekat inform nak percepatkan nikah , die punya cepat tu esok jugak nak nikah . Sebabnya nk pkp kan .
  • Siapkan keperluan wajib seperti mas kahwin , baju nikah dan lain- barang hantaran .
  • Pastikan ahli keluarga bantu bab yang lain-lain seperti pengurusan makanan boleh beli di kedai terdekat atau boleh masak sendiri , menu yg ringkas sahaja .
  • Dan akhir sekali pastikan semua tetamu atau ahli keluarga yg hadir mengikuti sop yg diterteapkan .

Share this post